maandag 28 juni 2010

Voorraadkast


Naast ons huis bevindt zich een berging waarin we o.a. de klusmaterialen en het tuingereedschap bewaren. Achterin die berging, die zolang de deur dichtblijft, vrij lang koel blijft, hebben we planken gemaakt voor de weckpotten. Ook de overige 'voorraad' bewaren we daar. Aan het begin van het inmaakseizoen is het tijd om om de planken eens af te soppen en de lege weckpotten uit te sorteren op grootte. We hebben deze winter heel wat potten leeggemaakt en de groentevoorraad is dan ook zo goed als 'op'. De volle potten bevatten voornamelijk nog zoetzuur, chutney's, vruchten, jam en zelfgemaakte sambal. Inmiddels hebben we alweer de eerste 'verse' peultjes gegeten en de eerste courgettes en tomaten zijn zichtbaar. Nog even en de lege potten kunnen weer gevuld worden met boontjes, courgettes in uien-tomatensaus, bietjes, stoofpeertjes en dergelijke. Als je 's winters dan zo'n pot openmaakt dan ruik je de zomer!

4 opmerkingen:

  1. Hallo Annemarie,
    Ons een beetje jaloers maken!
    Wat ziet het er prachtig uit, alleen de kassa ontbreekt nog! Het kan zò de winkel in.
    Het meeste moet er nog bij komen bij jullie, weet ik van vorig jaar.
    Al die glazen potten moeten nog vol.Wel dankbaar werk.
    gr., Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankbaar maar vooral ook vermoeiend en erg warm werk.... ;-) Gelukkig word je er wel handiger in en kunnen wij de potten in tegenstelling tot onze voormoeders in de vaatwasser brandschoon krijgen. Dat scheelt al heel erg veel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Annemarie, Leuk dat je bij me komt buurten. Ben meteen de virtuele snelweg opgereden om jou ook met een bezoekje te vereren. Ik blijf hangen hoor, wel zo gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Dorothé,

    Het zag er bij jou ook erg gezellig uit dus ik dacht gelijk 'volgen' anders ben ik straks de 'link' naar die leuke blog kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen