maandag 7 juni 2010

'Mientje weet de weg, Mientje weet waarheen'


Afgelopen zaterdag kwamen we thuis van een paar dagen Nederland. We vertrokken zondag 30 mei. Bij het inladen van de auto regende het verschrikkelijk. Toen we tegen de avond Nederland binnenreden werden we verwelkomd door nog véél meer regen en véél donder en bliksem! Onderweg viel het echter wel mee. Bij Parijs was de lucht weliswaar erg donker zoals je op de foto kunt zien, maar het bleef gelukkig droog. Dat is erg prettig als je over de Périphérique rijdt, waar het zelfs op zondagen nogal druk is.
Na een paar dagen familie- en vriendenbezoek vertrokken we zaterdagochtend met een volgeladen auto weer richting Frankrijk. Onze 'Mien' (GPS) gaf bij vertrek uit Vlaardingen een aankomsttijd aan van 16.15 uur. Dat is exclusief stops en omdat we onderweg een aantal vaste pauzes hebben kunnen we daar ongeveer 1 uur bij optellen. Bij Parijs kwamen er echter 'rode autootjes' in het scherm en dat betekent file! De eindtijd begon drastisch op te lopen tot bijna 18.15 uur...........
'Mien' besloot het over een andere boeg te gooien en meldde dat ze ging 'herberekenen'. De rode autootjes verdwenen uit het scherm en de eindtijd werd met 3 kwartier ingekort. Jan besloot maar op haar te vertrouwen hoewel we geen idee hadden wat ze van plan was. Het wegnummer waar ze ons overheen stuurde, A86, is het 'normale' wegnummer, maar de afslagen kwamen ons onbekend voor. Toen we Versailles op de borden zagen verschijnen wisten we iets meer: we gingen naar het westen i.p.v. het oosten. Op een gegeven moment kwamen we bij een toltunnel die erg laag (2 meter) was en vrijwel helemaal leeg. Een privé tunnel dus! Dat het drie euro kostte vonden we niet zo erg. We konden lekker doorrijden. Aan het eind van de tunnel kwamen we op een van de Seine kades terecht. Ik zag nog net de Eiffeltoren héél even dichtbij aan de overkant van de rivier. Daarna kwamen we al weer snel borden tegen richting A10 Bordeaux. Uiteindelijk reden we om ongeveer 17.15 uur ons erf op.
's Avonds hebben we even op het Internet gekeken hoe we nu uiteindelijk gereden waren.
http://www.hurktoilet.nl/weblog/wreageer.php?id=4338 . Zonder onze 'Mien' hadden we zeker een dik uur in de file gestaan. Jan is dus heel erg blij dat hij vorig jaar zoveel tijd heeft besteed aan het uitzoeken welke 'Mien' onze 'Goedele' (GPS met lief Vlaams accent) moest vervangen, toen laatstgenoemde het niet meer deed. 'Mien' is geslaagd voor haar examen en mag blijven.
De 'buit' bedroeg net als vorig jaar voornamelijk weer veel boeken en tijdschriften, levensmiddelen en kleding. Natuurlijk konden we het ook niet laten wat Oranje attributen aan te schaffen. Helaas konden we geen 'beesie' scoren. Appie Heijn is een beetje erg laat met zijn gadget dit keer..................

2 opmerkingen:

  1. Hoi Annemarie EN JAN,

    WELKOM THUIS!!! Fijn weer in Frankrijk?
    JULLIE KOMEN WEL VAN DE REGEN IN DE DRUP,GELUKKIG HEEFT DE GROENTETUIN NIET GELEDEN.
    WELKE BOEKEN HEBBEN JULLIE AANGESCHAFT?
    TIJDSCHRIFTEN KRIJGEN WE HIER VAN DE ANDERE NEDERLANDERS, HEERLIJK! LEZEN,LEZEN EN NOG EENS LEZEN!lEUK DAT JULLIE ER WEER ZIJN. gR., BETTY.

    BeantwoordenVerwijderen