vrijdag 25 juni 2010

Dorstige Duiven

Het zou zomaar de titel van een nieuw stripboek kunnen zijn "Suske en Wiske en de Dorstige Duiven", ware het niet dat Suske in dit geval Jan heet en Wiske, Annemarie.
We zaten op ons schaduwterras achter ons huis toen we een hoop gefladder hoorden. En daar waren opeens een heleboel vogels. Het duurde even voor we konden zien dat het duiven waren. Dorstige duiven, want ze probeerden op het water van ons grote meer te landen. Dat lukte natuurlijk niet echt dus bleven ze heen en weer vliegen en proberen. Af en toe landde er een op de kant van het meer om wat te drinken. Een aantal anderen landden op het dak van ons huisje en gingen klaarblijkelijk eens bedenken hoe ze hun dorst konden lessen in deze aantrekkelijke plas water.
Tegen de tijd dat Jan een drinkbak had gevuld was de grootste dorst klaarblijkelijk toch gelenigd tijdens de landingen op het water en vervolgden de gevleugelde vrienden hun reis. We hebben dit nog nooit eerder meegemaakt en vermoeden dat het postduiven waren die òfwel niet genoeg gedronken hadden voor ze werden losgelaten, òfwel die langer onderweg waren door het gebrek aan wind dan voorzien........ We hopen dat ze hun bestemming veilig bereiken en dat er daar een drinkbak voor hen klaarstaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten