donderdag 17 juni 2010

Zuringcrèmesoep


Het heeft hier dagenlang gegoten van de regen. Wat een verschrikkelijk weer! Dat nodigde gisteren niet erg uit tot het plukken van wat zuring voor de avondmaaltijd dus hebben we maar spinazie gegeten uit de diepvries. Vanmorgen was het gelukkig droog en kon ik even de tuin in. Ditmaal heb ik er een crèmesoep van gemaakt. De meningen waren verdeeld. Ik vond het een lekkere frisse soep. Jan vond het naar karton smaken en vroeg zich af of de soep niet bedorven was vanwege de zurige smaak. Nou vindt hij al gauw iets zuur, dus laat je vooral niet al te gauw afschrikken. Voor wie zelf wil proeven:

Zuringcrèmesoep:

* 1 ui,
* 30 gram boter,
* 250 gram zuring,
* 500 gram aardappelen,
* 3 bouillonblokjes,
* 1 ei,
* 1 dl crème fraîche

De ui fijnsnipperen. De steeltjes van de zuring verwijderen, goed wassen en fijnsnijden. De aardappelen schillen, wassen en in schijfjes of reepjes snijden.
De boter in een roestvrijstalen pan smelten en de ui enkele minuten fruiten. De fijngesneden zuring toevoegen en laten slinken. Vervolgens de aardappelreepjes, 2 liter water en de bouillonblokjes toevoegen en alles ca. 1 1/4 uur zachtjes laten koken.
Daarna met een staafmixer de soep glad pureren. De soep nu niet meer laten koken, maar wel warm houden, bijvoorbeeld op een vlamverdeler. Het ei en de crème fraîche toevoegen en nog even goed pureren met de staafmixer.
Eet smakelijk!

Natuurlijk wensen we ook "Les Bleus" veel succes vandaag!

Photobucket

ALLEZ LES BLEUS!!!!!

1 opmerking:

  1. Weer gewonnen!!!!´t Was wel een saaie wedstrijd.

    Wij volgen de wedstrijden ook, op naar de volgende,
    Nederland Kameroen. Misschien weten we vanavond al of ze doorgaan naar de volgende ronde!
    Hup Holland Hup!
    Wat moet je anders met dit PETWEER!
    Gr., Betty

    BeantwoordenVerwijderen