woensdag 26 mei 2010

Op een mooie Pinksterdag.....

Tweede Pinksterdag was het fantastisch mooi weer. Een heerlijk zonnetje, weinig wind. In de luie stoel onder de lindenboom dus, waar je een fraai uitzicht hebt over het grote meer. Boekje erbij, potje thee met een lekker chocolaatje erbij............Genieten dus!
's Avonds hebben we lekker gebarbecued. Omdat ik nog een half doosje champignons had dat op moest had ik ze de hele dag laten marineren in wat olie met knoflook en Provençaalse kruiden. Grote champignons doormidden snijden! 's Avonds aan stokjes rijgen en dan lekker op de BBQ zachtjes laten garen - tussendoor nog even bestrijken met wat olie.
Een ander, simpel groentengerecht voor op de BBQ zijn de ui-schijven die je op de foto ziet. Het recept komt geloof ik uit een oude Libelle. Een grote ui in dikke plakken snijden, bestrijken met honing en er wat tijm overstrooien. Daarna zachtjes garen op de BBQ. Het was allemaal erg lekker en omdat het zo'n fijne zwoele avond was gingen we pas om halfelf van tafel.

1 opmerking:

  1. Waar kan ik in Frankrijk het voordeligst provincaalse kruiden inslaan en welke supermarkt is het voordeligst naast de lidl en aldi?

    BeantwoordenVerwijderen