woensdag 12 mei 2010

Gebutst autootje

Daar stond dan het zwaar beschadigde autootje onder onze lindeboom. De garage die het wrak weg zou komen slepen is gisteren niet langsgeweest. Wèl kwam de eigenaresse van de auto met twee zoons (een van hen zat in de auto toen het ongeluk gebeurde) om de persoonlijke bezittingen op te halen. De jongen bleek ongedeerd, zijn vader was iets minder gelukkig, want hij heeft een bot in zijn onderarm gebroken en verblijft nog in het ziekenhuis. Maar het zal genezen en het had allemaal veel erger kunnen zijn.
Ze vertelt dat de garage morgenochtend (= vandaag) komt om de auto op te halen want er was iets fout gegaan in de communicatie. Dat kan gebeuren, maar toen we vandaag zo tegen de middag thuiskwamen stond het wrak er nog steeds. Na de lunch dus maar eens de garage bellen, want we zien de bui al hangen met het lange weekend voor de deur.
Er wordt me bezworen dat ze vandaag nog komen, aan het begin van de avond. Inderdaad stopte een halfuur geleden een auto met drie mannen erin voor onze poort. Zonder aanhangwagen........ Na het gebruikelijke handjesschudden lopen ze diverse rondjes om het gehavende vehikel heen. Wijzend naar de schade, intussen fluitend tussen de tanden en het roepen van "oh-la-la". Jawel het had allemaal veel erger kunnen zijn.
Voor het weghalen van het wrak hebben ze een aanhanger nodig vertellen ze, en vragen of we morgen thuis zijn.......... Nu wordt het tijd om vriendelijk doch beslist te laten weten dat het wrak vandaag van mijn erf gaat. Ik herinner ze er dus aan dat ze maandag ook al hadden gezegd dat ze aanhanger nodig hadden. Oeps een adremme buitenlandse....
Vervolgens zeg ik met een vriendelijke lach dat we vermoedelijk te maken hebben met een klein cultuurverschil, dat mórgen in Nederland 1 dag later is. Dat mañana in Spanje ... de man van de garage begint te lachen, ja ja dat kan over 10 dagen zijn. Om vervolgens terug te grappen dat 'demain' in Frankrijk over een week is. Hij verbetert zichzelf snel, nee da's flauwekul, hier is het normaal gesproken ook 1 dag.
Ze besluiten het wrak dan toch maar met een trekkabel achter hun eigen auto aan te hangen en zijn binnen 5 minuten grinnekend en zwaaiend vertrokken. Gelukkig want Jan voorzag al een autowrak op zijn erf tot het einde der dagen..............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten