zondag 9 mei 2010

Amandelspijs

Omdat ik binnenkort weer eens gevulde koeken wil bakken moet ik een paar dagen van tevoren amandelspijs maken. Dat is eigenlijk heel simpel. Omdat onze eigen amandelboom nog niet genoeg amandelen produceert en we die vooral willen gebruiken om te garneren gebruik ik amandelpoeder dat hier in iedere supermarkt te koop is. Naast de amandelpoeder neem je een zelfde hoeveelheid kristalsuiker en een ei op ongeveer 100-150 gram amandelpoeder. De ingrediƫntenlijst vandaag bestond dus uit:
150 gram amandelpoeder * 150 gram kristalsuiker * 1 ei
Alles in de keukenmachine even draaien tot de massa als een 'bal' aan elkaar kleeft en dan een paar dagen in de plasticfolie in de koelkast. Et voilĆ : ruim 300 gram overheerlijke 'pure' amandelspijs. Mmmmm dat is nog eens wat anders dan de witte bonenprut met amandelaroma die in veel supermarktproducten zit verwerkt!

3 opmerkingen:

  1. Overheerlijk die gevulde koeken, met van die lekkere krokante randjes.....mmmmmmm!
    Moet het nu toch echt eens gaan proberen te maken, we zijn er dol op! Ook die croquetten die Jan maakt, nog niet geprobeerd, we zeggen het vaak tegen elkaar, er komt maar niets van!
    Had een leuk werkje geweest vandaag met dit
    rot weer, gr., Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het wordt de komende week niet veel beter, dus grijp je kans!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er makkelijk uit! Nooit gedacht dat je hiervoor maar 3 ingredienten nodig hebt.
    Ik ben benieuwd naar de gevulde koeken, lekker!!

    Jammer dat je zo weg woont haha anders konden we elkaars bakkerijen proeven:)

    BeantwoordenVerwijderen