zondag 11 juli 2010

Jour J: La Finale..........

Vandaag is het dan zover. De Dag of zoals de Fransen zeggen: Jour J (spreek uit als zjoer zjie).
Worden we wereldkampioen of niet? Volgens Octopus Paul niet, maar de voorgaande juiste voorspellingen van Paul betroffen allemaal wedstrijden met Duitsland. Laten we hopen dat Paul iets minder verstand heeft van Nederland-Spanje.
Ook op het Franse nieuws neemt de aanloop naar de finale behoorlijk wat zendtijd in beslag. Jan die dacht dat na de uitschakeling van Frankrijk het voetbal nauwelijks meer aan bod zou komen op de Franse TV is aangenaam verrast. De overige wedstrijden werden gewoon allemaal op de belangrijkste zenders uitgezonden en niet verbannen naar de wat minder bekeken zenders. Momenteel zien we op alle Franse zenders feestelijke beelden in het nieuws uit Nederland en Spanje. Vooral de Oranje versieringen geven natuurlijk mooie plaatjes zoals bijgaande filmpjes laten zien. Let vooral op hoe de BFM reporter zich weet te vermommen als Oranje fan en door de mand valt bij het roepen van "Hup Holland Hup" (hij zegt: Hoep Hoep Hollande). Maar het feit dat hij een "H" weet uit te spreken is al geweldig voor een Fransman. N'est-ce pas?

2 opmerkingen:

  1. Leuk filmpje, als het nou maar geen oef,oef wordt!
    Ik heb nog een oranje twinset liggen, denk dat ik
    het aantrek, wel een beetje krap. Maar voor oranje doe ik alles!
    Nou toy,toy,toy!!! Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel kijkplezier vanavond. Het zal zeker spannend worden. En een krap twinset? Heb je mijn lijf geperst in een Dutchdress nog niet gezien........!!;-)

    BeantwoordenVerwijderen