dinsdag 8 december 2009

Van vissen en vogels - de winter komt eraan!

Zoals jullie op de blog van Jan kunnen lezen hebben we vanmorgen 40 karpertjes uitgezet. Toen we hier kwamen wonen zaten er hele grote karpers in het meer, maar helaas hebben die een paar jaar geleden de winter niet overleefd.
Via het internet vonden we een leverancier en na wat heen en weer mailen werden ze, weliswaar met enige vertraging, afgeleverd. Maar sinds we hier wonen weten we dat 'patience' en 'confiance' belangrijke woorden zijn en dat het uiteindelijk altijd goedkomt....
Dus gisteren kwam het langverwachte telefoontje van de 'pisciculteur' dat de vissen 's middags op transport zouden worden gesteld en de volgende ochtend zouden worden bezorgd.
Rond kwart voor elf vanmorgen ging de telefoon en op hetzelfde moment zag ik een bestelautootje langsrijden. Ik kon nog net op tijd roepen dat hij moest stoppen. Lachend kwam de chauffeur uit de auto. Dat het eerste huis binnen het gehucht meteen raak was had hij niet verwacht! Omdat het 'levende waar' betrof keek hij eerst even of alles in orde was voor hij mij een handtekening liet zetten. Net na het uitzetten kon ik nog een karpertje op de foto zetten, inmiddels hebben ze zich verstopt in de blubber en tussen het groen.
Vanmiddag hoorde Jan opeens het geroep van een groep kraanvogels. Een teken dat de winter er echt aankomt. Wie weet krijgen we wel een witte kerst?!

2 opmerkingen:

  1. Halo Annemarie
    Ja wellicht een witte kerst, we zullen het dit jaar zelf ervaren. heb je nog iets nodig uit Nederland, 22 december zijn we in jullie buurt. Bel of mail even prive.
    Groetjes
    Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Suzanne,

    We zijn nog goed voorzien van van alles hoor!

    En voor jullie is het dus weer bijna weer zover! De temperatuur daalt momenteel snel, dus het zal in jullie huis wel koud zijn......;-)

    Een paar grote blokken hout op en het vuur en het wordt snel aangenaam.

    Wij wensen jullie dus bij deze een hele fijne vakantie 'en France' et 'Joyeuses Fêtes'!

    BeantwoordenVerwijderen