vrijdag 18 december 2009

Sneeuw!


Vanuit Nederland bereikte ons het trieste bericht dat mijn oom is overleden. De crematie vind maandag plaats en eigenlijk zouden we dus moeten afreizen om daarbij aanwezig te zijn. Helaas zijn de weergoden ons niet gunstig gezind. Er is zowel hier als in Nederland een dik pak sneeuw gevallen. Vrachtauto's en schoolbussen rijden hier niet. De snelweg bij Limoges is geblokkeerd. Treinen en vliegtuigen hebben vertraging of gaan helemaal niet. Omdat er zaterdag en zondag nog veel meer sneeuw verwacht wordt zien we dus noodgedwongen af van de reis. We wensen jullie allemaal heel veel sterkte de komende dagen!
De winterse taferelen leveren intussen wel mooie plaatjes op zoals jullie kunnen zien. Vooral de ongerepte wandelpaden bieden zelfs mij de gelegenheid om redelijk veilig een ommetje te maken. Alleen langs de rijweg is oppassen geblazen. Er is weliswaar vrijwel geen verkeer, maar toch is het zo hier en daar glad op de platgereden sneeuw en ik ben steeds bang dat ik uitglij, of dat een automobilist een schuiver maakt mijn kant uit.... Gelukkig zijn we weer helemaal heelhuids thuisgekomen.
Het kopje koffie met versgebakken kerstkoekjes smaakte na deze winterwandeling natuurlijk prima!
Inmiddels is de lucht weer helemaal dichtgetrokken en sneeuwt het weer.....................

3 opmerkingen:

  1. Hallo Annemarie,

    Zelfs wij hebben hier een - heel dun - laagje sneeuw. Misschien wordt het nog wat dikker, want na een schitterende ochtend vol zonneschijn begint het hier nu ook weer een beetje te sneeuwen.
    Nog an harte gecondoleerd met het overlijden van je oom. Het is altijd triest iemand uit de directe omgeving te moeten verliezen.
    Desondanks wensen wij jullie fijne feestdagen en een heel goed 2010.

    Gerrit en Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Annemarie,

    Ook onze condoleances, wij hebben geen opoms en tantes meer, wij zijn de oude oom en tante geworden.
    Koud hè, volgende week gaat de temperatuur weer oplopen, zelfs naar 12 graden. Gelukkig maar want ik verlang naar een gewone c.v. op
    stadsverwarming. Het lijkt wel oorlogswinter
    hier!!! Brrrrrrrrr. Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank jullie wel voor de lieve reacties. Ja bij ons dunt de familie langzaam maar zeker uit. In de afgelopen 40 jaar slechts 1 x uitbreiding....
    Mijn oom was 92 en dat is natuurlijk een hele mooie leeftijd, maar het blijft voor de mensen die achterblijven toch altijd verdrietig, vooral als het al zo'n klein clubje is.

    BeantwoordenVerwijderen