zaterdag 5 december 2009

Stoofvlees


Draadjesvlees, wie lust het niet? Het is het àller-àllerlekkerst als het op een laag vuur urenlang heeft kunnen garen. Vroeger gebeurde dat vaak op een petroleumstelletje, maar wie heeft dat tegenwoordig nog? Moderne fornuizen geven vaak teveel warmte. Vorig jaar hebben we voor het eerst de pan op de houtkachel gezet. Dat was een groot succes, dus toen het stoofvlees afgelopen week in de aanbieding was hebben we een groot pak meegenomen. Het ruikt heerlijk!
Natuurlijk is het veel te veel, maar wat vanavond niet opgaat vriezen we in. Zodat we nog een paar keer kunnen genieten van deze overheerlijke stoofpot.
Vanavond met bloemkool, maar het is natuurlijk ook heel lekker met rode kool en/of stoofpeertjes............ mmmmm het water loopt me al in de mond!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Annemarie,

    Wij hebben geen "platje" op onze houtkachel.
    Inderdaad is het vuur van de gasplaat te hoog.
    Ik doe het aangebraden vlees altijd in een
    braadpan in de oven van 130 graden. Doe ik met
    gehaktballen en alle stoofpotjes. Gaat heel erg goed.
    Gr., Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onze oven staat voor je het weet op 200 graden......... Maar als je een 'slimme' oven hebt met thermostaat dan is dat inderdaad ook een idee!

    BeantwoordenVerwijderen