zondag 13 juli 2008

Waterlelie



Zoals jullie op de blog van Jan hebben kunnen lezen hadden we een aantal waterlelies meegebracht uit Nederland.
Voor het verhaal over het planten zie: http://les-lilas.blogspot.com/2008/06/weer-thuis.html . De lelies begonnen meteen pogingen te doen om boven water te komen en nieuwe bladeren te produceren.
Begin deze week zag ik echter iets anders boven water komen (foto 1): Eén van de planten had zowaar al een bloemknop weten te produceren! En ja hoor, langzaam maar zeker ontvouwde een roze waterlelie zich in al haar schoonheid. Op de laatste foto zie je op de voorgrond een héle grote libelle-achtige.
Nu maar hopen dat de andere waterlelies ook bloemen gaan produceren, èn zo mogelijk nog belangrijker: dat ze de winter overleven. Want we hebben al eens eerder geprobeerd om waterlelies te laten groeien, helaas zonder succes.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Annemarie,

    Heel interessant je verhaal over de waterlelies. Wij hebben ook waterlelies in onze vijver.En die bloeien elk jaar volop. Vanaf ongeveer eind april tot oktober / november. Een prachtig gezicht vanaf ons terras.
    We snappen dan ook niet zo goed dat ze bij jullie niet zo vlot willen groeien. Zover wonen jullie nou ook weer niet bij ons vandaan.

    Groeten, Gerrit en Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die Gerrit en Jet,

    We vermoeden dat ze de vorige keer zijn opgevreten. De vorige keer zaten er nog héle grote karpers in de vijver (die zijn twee winters geleden massaal doodgegaan)en we hebben 's winters ook nogal eens last van vraatzuchtige 'ragondins'(beverratten). We vermoeden dus dat één van deze veelvraten onze vorige waterlelies naar de andere wereld hebben geholpen.........
    We hopen er nu dus maar het beste van. Want inderdaad het is zo'n schitterend gezicht......!

    BeantwoordenVerwijderen