vrijdag 25 juli 2008

Tour du Limousin Féminin



Vandaag was het dan zover. De Tour du Limousin Féminin kwam voorbij. De eerste activiteiten waren begin van de week al zichtbaar toen een onderhoudsauto de, klaarblijkelijk, gladde plekken op het asfalt met zand kwam bedekken. Jan vroeg zich toen af of dat zand niet juist voor glij- en valpartijen kon leiden, maar vanmorgen rond koffietijd kwam opnieuw een onderhoudswagen voorbij om de restanten zand weg te vegen (foto 1). Ja men heeft er hier iets voor over om een wielerwedstrijd te organiseren! Hierna reed een autootje van de gemeente Chéronnac met dranghekken voorbij. Niet dat er hier veel te dringen valt natuurlijk ....;-)) Even na het middaguur zagen we wat gendarmeriebusjes voorbijrijden waarvan er een op de nabijgelegen zesprong een gendarme dropte. Samen met twee buurtbewoners in gele veiligheidshesjes zorgde deze voor de afzetting van de kruising.
Iedere auto die op de kruising rechtdoor wilde richting les Salles werd stilgehouden en gevraagd naar de bestemming.
Afhankelijk van het antwoord mochten ze al dan niet doorrijden (ik moet bij het volgende huis zijn) of werd een omleidingsroute gewezen.
In tegenstelling tot de Tour du Limousin voor heren stelt het allemaal vanuit commercieel oogpunt ziet zoveel voor. De reklamekaravaan bestond uit welgeteld één auto............, maar organisatorisch hebben ze het beslist vakkundig voor elkaar! Een gendarmerie-auto met omroepinstallatie kondigde op een gegeven moment aan dat de dames eraan kwamen binnen een twintigtal minuten. En ja hoor, voorafgegaan door een motor kwam er één koploopster aangefietst (foto 2). Hoeveel zou haar voorsprong zijn? Daar kwamen we al snel achter want het peloton (foto 3) werd voorafgegaan door een motorrijder wiens duopassagier een bord omhooghield met de achterstand: 1 minuut en 52 seconden bleek het verschil te zijn.
Snel een foto nemen want ze zijn voorbij voor je het weet! Dat ik nou op mijn fiets zo zit te trutten op dat valse plat, deze dames lijken het niet eens te merken..........! Voor de Nederlandse dames riep Jan nog ter aanmoediging: "Trappen meiden", maar of ze dat gehoord hebben? Toen de dames voorbij waren restte alleen nog een colonne volgauto's. Nu snel naar binnen om de etappe van de Tour de France op de televisie te volgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten