zaterdag 5 februari 2011

Echte 'Hollandsche' Chinees!


We zijn dol op Chinees eten. In Nederland haalden we dan ook regelmatig een maaltijd bij het restaurant in ons dorp en bij de supermarkt konden we terecht voor loempia's of broodjes baopao voor een makkelijke lunch. Een afhaalchinees is hier echter niet in de buurt en hoewel je wel een soort loempia's kunt kopen (nems) smaken die toch niet hetzelfde als in Nederland. Broodjes baopao hebben we alleen nog maar in de 'grote' supermarkten gezien in de wat grotere plaatsen en daar komen we vrijwel nooit. We maken altijd veel zelf, óók loempia's (Jan) en broodjes baopao (ik). Maar soms is het fijn om het 'gewoon' te kunnen kopen...........
Vorige week was het bij de Lidl 'Chinese week' mèt echte loempia's (uit Nederland) en ditmaal voor het eerst: broodjes baopao (jawel ook uit Nederland). We zijn dus bijtijds op pad gegaan met de koelbox achterin. We hebben niet de gehele voorraad opgekocht, maar het vriesvak is toch weer aardig gevuld. Voorlopig kunnen we er weer tegen!

2 opmerkingen:

  1. Ja, ook hier liggen deze week de supermarkten vol met chinese zaken. Wij hebben het geluk straks een paar dagen naar NL te gaan en dan nemen we altijd heel veel indonesische kruiderijen en lekkers mee. Hebben jullie geen Grand Frais in de buurt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een Grand Frais? Nooit van gehoord. Er schijnt wel een toko in Limoges te zitten, maar da's een uur rijden. Wel te doen natuurlijk, maar wij zijn van die huismussen, komen nauwelijks van ons erf af;-) Toen we voor ons paspoort naar Bordeaux moesten hebben we daar o.a. trassi meegenomen. Verder is alles goed te krijgen, het hardst gaan de gemberpoeder, de komijn en de koriander en die kunnen we gelukkig overal kopen!

    BeantwoordenVerwijderen