woensdag 23 februari 2011

Project 2011: Bijkeuken

Naast de keuken bevindt zich een pijpelaatje van 2.65 m. lang en 1.50 m. breed. Deze kleine ruimte heeft  maar liefst drie functies: 1) Garderobefunctie, 2) Was- en strijkruimte, 3) Afvalscheidingscentrum (papier/glas/karton-plastic). Inmiddels is er een ontwerp gemaakt en zijn we aan het schuiven gegaan met de wasmachine en -droger. Het lastige is dat tijdens de werkzaamheden het wassen en drogen wel door moet kunnen gaan natuurlijk, dus het is een beetje 'creatief' omgaan met de beschikbare ruimte.
Uiteindelijk komen de wasmachine en -droger tegen de achterwand op een plateautje zodat ik niet zo heel erg diep meer hoef te bukken. Daar boven komt dan een plank om wasgoed op te kunnen vouwen en te kunnen strijken. Een plank ietsje hoger is dan bedoeld om het gevouwen wasgoed tijdelijk op te kunnen leggen en aan de linkerkant komen dan een paar plankjes om o.a. wasmiddel/knijpers/sokkensorteerders e.d.op te bergen.
In het midden komt de 'garderobefunctie'. Bovenin een plank om dozen met petten-mutsen en sjaals op te bergen, daaronder een paar garderobe haken en een schoenenrekje. Helemaal voorin komt dan een kast met (opvouwbare)kratten voor het afval. Dat is handig meenemen in de auto omdat ze na het legen weinig ruimte innemen in de kofferbak. Rechts komen dan de wasmanden. Als het goed is past het allemaal precies.
Uiteraard moet alles opnieuw betegeld worden, want hoewel het er op het eerste gezicht wellicht aardig uitziet heeft de vorige bewoner duidelijk nog nooit van voegen gehoord. De tegels zijn 'koud' tegen elkaar aangelegd. Omdat de muren en de vloer niet helemaal recht zijn zitten er zo hier en daar dus 'rare' spleten waar gemakkelijk vuil in komt en wat dus bijna niet schoon te maken is.
Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten