donderdag 30 april 2009

Nieuwe buren

Gistermiddag kwamen de nieuwe buren even kennismaken. We hadden al gezien dat buurman boer vorige week wat koeien had neergezet in het weiland achter ons, maar het hek naar het weiland naast ons was nog dicht. Ook dat staat inmiddels open zodat de kudde kan doorlopen tot vlak naast ons huis. Toen ik gistermiddag even iets uit de berging wilde pakken gingen er opeens een heleboel koeienkoppen nieuwsgierig omhoog. Je hoorde ze bijna tegen elkaar zeggen "Hé er beweegt iets, wat is dat? Zou het gevaarlijk zijn zo'n tweebener?" De moedigste van het stel kwam eens poolshoogte nemen, de rest bleef wat afwachtend kijken, klaar om de benen te nemen..........

2 opmerkingen:

  1. betty van bellen1 mei 2009 om 12:22

    Hoi Annemarie,

    Leuk hè de koeien, ze zijn zo nieuwsgierig! Wij missen ze altijd wanneer ze verweid zijn.
    Iedereen denkt dat je er veel vliegen door krijgt maar dat is echt niet zo, ze zitten op de koeien, van schapen krijg je erg veel vliegen. Dat weet ik van de boeren in Nederland.
    Bij ons staan nu 5 limousinpinken.
    De kaneelbroodjes maak ik maar even niet, mijn kleding zit al behoorlijk strak, even dimmen dus!
    Gr., Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja ze zijn inderdaad ontzettend nieuwsgierig! Ik loop altijd tegen ze aan te praten en dan is het net of ze luisteren.........
    Met de vliegen valt het inderdaad mee, als de koeien er staan tenminste. Als ze weg zijn dan vormen de overgebleven vlaaien wel vliegenbroedplaatsen.
    Maar gelukkig hebben we sinds vorig jaar horren in alle ramen, dus binnen is het, op een enkele meeliftende vlieg of mug na in ieder geval insect-vrij.

    BeantwoordenVerwijderen