zondag 12 april 2009

Hèt project (14): Ongeveer zó



Het heeft even geduurd en het is nog steeds niet helemaal af, maar hier zijn dan de beloofde foto's. Foto 1 laat het opstapje zien naar de douchebak. Foto 2 brengt je in Tropische sferen als je gaat douchen ook als het weer je, zoals nu (grijs en regen), in de steek laat. De foto's 3 en 4 laten het lage 'droge' gedeelte van de badkamer zien met de meubeltjes en de wasbak. Rechts zie je de schuifdeuren naar de boilerruimte. Deze deuren kunnen er vrij gemakkelijk uit zodat de boiler gemakkelijker te vervangen is dan in de oude situatie (deur van slechts ca. 60 cm breed) . Ook is er nu ruimte ontstaan naast de boiler zodat daar nog een opbergrek gemaakt kan worden. Wat er nu nog moet gebeuren? Het plafond boven het droge deel moet nog worden afgemaakt, de muur in de boilerruimte moet nog worden betegeld, de elektriciteitsleiding moet nog worden aangepast conform de normen, de verwarming moet nog worden opgehangen (twee van de drie steunen kun je al zien op foto 2) en aangesloten en er moeten nog kleding/handdoekrekjes worden opgehangen. Aan de keukenzijde moeten nog wat extra stopcontacten worden geplaatst zodat we straks nieuwe meubeltjes aan die kant kunnen zetten waar o.a. de magnetron en de BBM in passen (die meubeltjes hebben we alvast gekocht want ze waren in de aanbieding). In de bijkeuken moet nog getegeld worden en een plateautje worden gemaakt voor de wasmachine en de droger.............enz.enz. Kortom, werk genoeg! Maar ook de moestuin heeft nu volop aandacht nodig willen we een beetje goedkoop kunnen eten het komende jaar. Dus dat betekent dat de meeste van die klussen zullen worden doorgeschoven tot de volgende winter. We kunnen heerlijk en vergeleken met vroeger, luxe, douchen en dat is het belangrijkste!

2 opmerkingen:

  1. Betty van Bellen18 april 2009 om 18:36

    Hallo Annemarie,

    Kijk ik weer even niet, heb je in eens een
    echte badkamer. Ik dacht al waar moet het meubeltje komen in een douche, het is veel groter dan ik dacht! Je waant je zeker op een Tropisch eiland, muziekje er bij.Sta je nu met een bloemenkrans onder de douche?
    En wat kan die Jan van jou mooi tegelen!!!!!
    Mijn complimenten.
    Nu begrijp ik ook het opstapje en de schuifdeuren.
    Wij moeten ook weer verder met de moestuin. Ik
    verlang naar het eerste kropje sla! Gr., Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aloha - een bloemenkrans nog niet, wel lekkere vanille doucheschuim........

    Echt groot is het toch niet, 1.50 diep en 2.20 breed alles bijelkaar. Het douchegedeelte is 90 x 1.50 (douchebak 90 x 90) en het gedeelte met de kastjes is 1.20 x 1.50...........
    Maar het lijkt wel veel groter als in de oude situatie!

    BeantwoordenVerwijderen