vrijdag 8 augustus 2008

Televisie


Een paar weken geleden ging de televisie opeens kapot. Omdat we nog een (klein) reservetoestel hadden hoefden we niet halsoverkop een nieuwe te kopen dus heeft Jan eerst op internet gezocht naar een goed toestel voor een redelijke prijs. Vooral dat laatste was erg belangrijk! Toen hij een lijstje met merken en richtprijzen had samengesteld zijn we bij twee winkels in de buurt wezen kijken, maar òf het gewenste toestel bevond zich niet in het assortiment òf de verkoopprijs lag dik 100 euro boven de verkoopprijzen op internet.
Vervolgens dus op zoek naar fora met referenties over de internetwinkels. De goedkoopste winkel kwam er niet best af, maar de op een na goedkoopste had vrijwel allemaal lovende reacties van mensen die hun bestelling snel in huis hadden. Woensdagmiddag dus onze bestelling geplaatst. We konden kiezen uit levering door UPS of ietsje duurder via Chronopost. Omdat die laatste vervoerder inmiddels al meerdere bestellingen heeft afgeleverd en dit adres dus weet te vinden hebben we maar gekozen voor Chronopost. Via internet konden we 'ons' pakketje volgen. Gisteren (donderdag) werd het pakket aangeboden bij Chronopost en vervolgens via het distributiecentrum op transport gesteld naar Limoges. Vanmorgen bleek de bestelling rond halfzeven te zijn ingeladen in de bestelbus en om tegen twaalven kwam het ons inmiddels welbekende witte busje (met dezelfde chauffeur als de voorgaande keren) ons erf opdraaien.
En dan denken Nederlanders nog wel eens dat Fransen niet efficiënt zijn........ Gezien de afstanden in dit land en de afgelegen adressen op het platteland is dit echt een hele knappe prestatie!
Inmiddels heeft Jan de televisie geïnstalleerd en hebben we vanmiddag kunnen genieten van de openingsceremonie van de Olympische Spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten