donderdag 28 augustus 2008

Koffie mèt ......... hazelnootcake

Hoewel boterkoek, eierkoeken en ontbijtkoek favoriet zijn bij de koffie proberen we zo af en toe ook wel eens wat anders. Een paar weken geleden waren we bij de Gamm'Vert waar ze onze favoriete broodbak ingrediënten verkopen. Naast het schap met Soeziemeel waar ik al eerder over schreef hebben ze ook een schap met zakjes meel van een molen uit de buurt. Eén van die zakjes bevatte 'farine de noisette', ofwel hazelnootmeel. Feitelijk zijn het gewoon héél fijngemalen hazelnoten. Nu vind ik hazelnoten erg lekker, dus maar eens een zakje gekocht. Op internet waren alleen niet zoveel recepten te vinden en het cakerecept op de verpakking was duidelijk bedoeld voor een groot gezin, dus zelf maar iets gevarieerd op een oud en beproefd cakerecept. In plaats van 200 gram witte bloem heb ik 120 gram bloem en 80 gram hazelnootmeel genomen op 200 gram boter, 200 gram suiker en 4 eieren. De cake is goed gelukt zoals je wel kunt zien....... en vooral ook erg lekker!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Annemarie
    Ik zie dat jullie de zomer goed zijn doorgekomen. Misschien patent aanvragen op die plukdoos? Onze tuinervaringen (nou eerlijk gezegd die van Guus) bestaan uit het wegwerken van enorme hoeveelheden gras en onkruid, dat wil wel met al die regen dit jaar, slechts het plukken van een paar pruimen, hele oogst waarschijnlijk bevroren, maar.... wij hebben banaantjes, nu weliswaar klein en groen, na raadpleging van Wikepedia hebben we de hoop, dat als we in oktober terugkomen, ze wat groter zijn. Onze buurcrouw met groene vingers, die ons 8 jaar geleden de tip gaf om de kleine plant om een betere plaats te zetten is stikjaloers, want zij heeft nog steeds geen bananen! Het zijn ongeveer 6 kleine trosjes en de bijen vonden onmiddellijk de weg!
    Onze energie is deze vakantie gaan zitten in de woonkamer. Met nieuwe verf(de kleur moet nog wat wennen)en lambrizering nu echt een kamer geworden. Ook het oplossen van een gigantische lekkage had natuurlijk prioriteit. Een gevallen dakpan bleek de boosdoener, gat in het lood en alle regen stroomde naar binnen. We hopen dat het echt is opgelost, want na de reparatie geen regen meer gezien en het dak is zo griezelig hoog, dat we ons daar in tegenstelling tot de dakbedekker met halsbrekende toeren, niet op wagen. Groeten
    Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Suzanne,

    Ook hier gras en onkruid te over! Leuk die bananen, ik hoop dat je ze kunt oogsten in de herfstvakantie! Kleinfruit gaat goed dit jaar, maar groot fruit, zoals appels en pruimen is helemaal niets.Jan heeft 1 pruim kunnen oogsten..... De late nachtvorst is hier debet aan, de bloesem is bevroren geweest.Het heeft hier tot begin mei gevroren, bij jullie vermoedelijk dus ook.

    Vervelend zo'n lekkage, vooral als je nu niet zeker weet of het wel echt goed gedicht is! Ik zal m'n 'fingers crossed' houden zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen, in de hoop dat het goed is opgelost.

    Maar jullie zijn de zomervakantie dus erg actief geweest begrijp ik wel!

    Groetjes aan Guus,

    Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen