woensdag 5 maart 2008

Koffie mèt......(deel 2)




Als jullie dachten dat we na de zelfgebakken koekjes, boterkoek en flan niets anders meer wisten te verzinnen voor bij de koffie dan hebben jullie het mis. Soms moet die creativiteit echter wel eens een duwtje hebben van buitenaf. Zoals in het geval van de kokosmacaroontjes op de foto links, die overigens qua textuur meer lijken op een soort van kokosschuim. Na het uitproberen van een recept bleven er twee eiwitten over. Zonde om weg te gooien dus maar eens gekeken wat we daar nog mee konden maken, dat werden dus kokosmacroontjes. Mochten we nog eens eiwitten over hebben dan weten we er vanaf nu weg mee!
De krakelingen op de foto rechts hebben een andere achtergrond. Sins kort heb ik weer contact met een oud-klasgenootje van de lagere school. In gedachten ga je dan wel weer eens terug in de tijd naar de school en de buurt waar je je kindertijd doorbracht. En ja in die buurt - recht tegenover de school - zat bakker Molendijk. Tegen Pasen stonden we ons altijd te vergapen aan de prachtig versierde paaseieren in de etalage en rond Sinterklaas lagen er de meest creatieve lekkernijen van marsepein en chocola naar ons te lonken.
Naast deze seizoensgebonden delicatessen verkocht Molendijk ook reuzenkrakelingen en die werden zo af en toe bij ons thuis gehaald als ware tractatie. Terugdenkend aan die tijd liep me opeens het water in de mond denkend aan die krakelingen. Hemeltjelief hoelang had ik al geen krakeling meer geproefd? Het woord krakeling nam steeds grotere vormen aan in mijn hoofd. Dus maar eens een recept opgezocht op het internet. Gelukkig bleken de ingrediënten simpel verkrijgbaar en lukt het zelfs deze onhandige keukenprinses er een soort krakelingvorm van te maken. En al zien ze er een beetje bleekjes uit: de smaak was prima!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten