dinsdag 18 maart 2008

Kikkers


Vandaag was een mooie zonnige dag. Hoewel het eigenlijk te koud is voor de tijd van het jaar was het in het zonnetje en uit de wind goed uit te houden. Ook de kikkers komen op zulke dagen uit hun schuilplaatsen om van een warm zonnebad te genieten.
Zo'n drijvend stuk hout is natuurlijk een heerlijke warme pleisterplaats voor deze amfibieën en bovendien vallen ze door hun kleur ook niet zo erg op. Toen ik de foto ging nemen sprongen er overigens een stuk of vier exemplaren, met een grote boog, geschrokken het water in. De overblijvende 'die-hards' zagen in mij klaarblijkelijk minder een bedreiging, vertrouwden op hun schutkleur of hadden last van koudwatervrees........... Hoewel dat laatste wel mee zal zijn gevallen want een stukje verderop dreef er zelfs al eentje rond als een toerist op een warme zomerdag in de Mediterranée.
Zo vroeg in het seizoen is het zo dat je ze wel ziet, maar ze nog bijna niet hoort, op een wat aarzelend gekwaak zo af en toe na. Als het nog wat warmer wordt (april-mei) dan hoor je ze de hele dag èn een groot gedeelte van de nacht. In het begin even wennen, want hun territorium begint niet al te ver van ons slaapkamerraam, maar na een paar nachten weet je al niet beter meer en word je wakker als ze even stil zijn.................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten