zaterdag 23 februari 2008

Onze directe woonomgeving (2)



Vanmorgen hebben we een stevige wandeling gemaakt. Het was stralend weer dus we konden zelfs zonder jas op pad. En dat voor februari! We hadden de wandelkaart meegenomen omdat we een nieuwe route wilden lopen. Helaas ging er toch iets fout waardoor de wandeling ongeveer 2x zo lang werd als bedoeld. Alles bij elkaar hebben we een dikke twee uur gewandeld. Eerst zijn we afgedaald naar de Tardoire, een riviertje dat zich door het landschap kronkelt en dat we op diverse plaatsen oversteken als we boodschappen gaan doen. In het verleden hebben we prachtige wandelingen gemaakt langs de Tardoire bij Montbron en Ecuras, en nu dus eens vlakbij huis!
We kwamen eerst langs een plek waar de rivier gevoed wordt door een beekje dat uit de heuvels komt, vermoedelijk uit de bron die ontspringt bij la Maurinie en van daaruit naar beneden stroomt. Dat ook na dagen van droog weer nog goede waterdichte wandelschoenen noodzakelijk zijn moge blijken uit de tweede foto.
Vanuit het dal van de Tardoire ging de wandeling weer omhoog en de bedoeling was om via la Maurinie (zie Onze directe woonomgeving deel 1) weer naar huis te wandelen. Helaas hebben we ergens een pad gemist en kwamen we uit op de weg naar St.Mathieu. Gelukkig was het niet zo druk op de weg dus zijn we maar 'alternatief' teruggewandeld. Daarbij kwamen we eerst langs de ruïne van een oude toren, een restant van het kasteel van de familie van Mirambeau. Het kasteel werd verwoest tijden de Franse Revolutie. Iets verderop bevindt zich ook nog een soort van kasteeltje, dat echter een netjes gerestaureerde indruk maakt. Op hetzelfde terrein staat een groot ouderwets herenhuis, je kunt het dak ervan nog net zien op de foto. Je begrijpt dat na zo'n wandeling een kopje koffie dubbel zo lekker smaakt!

2 opmerkingen:

  1. Hallo Annemarie,

    Leuke foto's en verhaaltjes op je weblog. Het gaat jullie blijkbaar goed daar . Wat me trouwens opvalt, is de scherpte van je foto's. Wat voor camera gebruik je eigenlijk ? Ben best wel benieuwd, want wij willen misschien ook een andere kopen.

    Groeten, Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen