woensdag 20 februari 2008

Fruitboompjes



Gisteren zagen we in één van de reclamekrantjes fruitboompjes in de aanbieding. Omdat we van plan waren om er nog een aantal te planten waren we meteen geïnteresseerd. Want fruitboompjes voor € 13,95 per stuk zie je hier niet zo vaak. Bovendien zag Jan dat ook het beton dat hij nodig heeft om de droogmolen te verplaatsen bij deze winkel fatsoenlijk geprijsd was dus besloten we er maar eens te gaan kijken.
Gewapend met onze bestuivingstabellen voor appels en peren gingen we op pad. Uit ervaring weten we namelijk dat deze informatie vrijwel nooit op het etiket staat. En als het geen zelfbestuivers zijn kun je héél erg lang wachten op fruit............. In de winkel stonden diverse appel-, peren-, abrikozen-, pruimen- en kersenbomen. Ze zagen er prima uit. We hebben uiteindelijk gekozen voor één perenboom: Een Williams die volgens onze tabel bestoven wordt door een Conférence en/of een Bonne Louise d'Avranches, die we beiden al hadden staan.
Verder hebben we nog twee appelboompjes gekocht die elkaar bestuiven: een Melrose en een Golden Delicious.
Zoals je ziet was het even wat creatief stouwen om ze in de auto te krijgen. Aangekomen op de Lilas stonden ze braaf in de rij te wachten tot ze geplant zouden worden. Ik had ze onderweg al een mooi plekje beloofd met uitzicht op het water........... Jan heeft ze 's middags meteen in de grond gezet. Daarmee is het totaal aantal fruitbomen in onze tuin gestegen tot bijna 40. Binnenkort gaan we nog kijken voor een tweede walnotenboom, daar hebben we ook al een plekje voor gereserveerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten