dinsdag 9 april 2013

Geen snoer meer op de vloer!


Inmiddels zijn we weer een etappe verder. Het paasweekend werd besteed aan het aanpassen van de groepenkast. Daarin zaten van oudsher een aantal zaken die Jan niet bevielen en met passen en meten kon e.e.a. worden aangepast en kwam er een groep vrij die hij in de keuken nog goed kon gebruiken. Daarna moesten er nieuwe leidingen worden aangelegd en nieuwe bedrading worden getrokken. Alles volgens de Franse normen die niet helemaal gelijk zijn aan de Nederlandse, dus dat was af en toe even checken of het allemaal wel mocht wat we hadden bedacht.
Daarna konden de stopcontacten worden aangelegd. We hebben maar liefst 16 stopcontacten in het nieuwe deel van de keuken gepland:  2 bij de deur (vriezer + stofzuiger), 4 boven het werkblad (diverse apparatuur), 2 onder het werkblad (koelkast + vaatwasser), 2 naast het fornuis (staafmixer e.d.), 2 in het kastje van de afzuigkap en 4 bij ons koffiehoekje (waterkoker, koffiezetter, senseo). In het reeds verbouwde gedeelte hadden we er ook al 4 (magnetron, verwarming badkamer en BBM). Hoewel de keuken nog lang niet af is is het al een hele luxe dat alle snoeren nu van de vloer zijn en we weer 'gewoon' stroom hebben. Ook het lichtknopje is weer functioneel. Het lopen in de keuken is ook een stuk veiliger nu want de verlengsnoeren krulden af en toe vervaarlijk om! De volgende etappe is het plafond waarbij bovenstaande 'spin' van electriciteitsbuizen meteen wordt weggewerkt. Wordt vervolgd!
.

2 opmerkingen:

  1. Wat een geduld en doorzettingsvermogen zeg! Jullie maken er wel een klein paleisje van. Maar als ik de fotos van het plafond zoals die was bekijk, weet ik nu wel waar het gezegde ¨met de Franse slag¨vandaan komt! Nog een beetje..¨trekwerk¨ en de keuken is geklaard. Succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, het komt goed hoor Fred! De balkjes die het plafond moeten ondersteunen zitten er al voor een deel op. Hopelijk volgende week een foto van het nieuwe plafond!

    BeantwoordenVerwijderen