zaterdag 30 maart 2013

Weer een stapje verder: water!


Een week verstreken sinds het laatste bericht en deze week heeft Jan de waterleiding aangelegd. Hier zie je het stuk dat straks onder het aanrechtblad verdwijnt. Er is meteen rekening gehouden met een aansluiting voor de vaatwasmachine en de koelkast en Jan heeft ook meteen een nieuwe aansluiting voor een buitenkraan gemaakt die dan 's winters gemakkelijk vanuit huis af te sluiten is. Gisterochtend was het een spannend moment want toen moest de nieuwe waterleiding gekoppeld worden aan de oude. Gespannen hielden we de adem in of er niet opeens water zou beginnen te spuiten, maar dat viel mee. Slecht één knelkoppeling lekte een beetje, alle gesoldeerde aansluitingen waren goed. Gelukkig zat de lekkende koppeling ná het afsluitkraantje van de buitenkraan zodat niet opnieuw de gehele watertoevoer afgesloten hoefde te worden om het probleem op te lossen. Inmiddels lijkt het probleem opgelost en kan Jan op naar de volgende etappe: de elektrische leidingen. Wordt vervolgd.

4 opmerkingen:

  1. Knap zeg! Maar als ik het had gedaan had je ook gelijk een ¨extincteur de feu permanent¨er bij gehad. Het was dan een beetje vochtig geweest in huis maar je had wel de kosten voor een brandverzekering kunnen besparen. Succes met de elektrische leidingen en nog een Vrolijk Paasfeest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er professioneel uit allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank jullie wel. Ook fijne paasdagen in Spanje en de USA toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De laatste blogs van jou gelezen. Het vordert gestaag door de tegenvallende elektriciteitsbedrading Het zal allemaal wel goedkomen met die handige Jan van jou en misschien jouw aanwijzingen? Het gaat er al leuk uit zien! Gr. uit een mistig Nederland!

    BeantwoordenVerwijderen