maandag 9 november 2009

Bietjes met knoflook

Een aantal jaren geleden kocht ik een kookboek bij de Intermarché, waar we dit recept in aantroffen. Inmiddels is het mijn favoriete bietjesrecept. Wil je het ook eens uitproberen? Het is héél simpel om te maken. Voor 2 personen heb je ca. 500 gram gekookte en gepelde bieten nodig, in plakken of blokjes gesneden, 2 à 3 uitgeperste teentjes knoflook, een klein bakje crème fraiche, wat peterselie (vers of gedroogd) en wat boter.
Laat de boter smelten in een wijde pan (bijvoorbeeld een wok). Voeg de bietjes toe en de knoflook. Bak héél zachtjes ca. 10 minuten, schep af en toe om. Voeg nu de crème fraiche toe en roer deze door de bietjes met knoflook. Warm het gerecht nu nog ca. 2 à 3 minuten door. Strooi de peterselie erover en dien op. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten