zondag 6 september 2009

Kasten

Na de verbouwing van de doucheruimte waarbij de boilerkast nu niet langer vanuit de keuken toegankelijk is maar via schuifdeuren in de nieuwe doucheruimte, was er behoorlijke wat ruimte ontstaan voor een 'werkkast'. Doordat de zomer uitbrak werd het afmaken daarvan vooruitgeschoven omdat de tuin in de zomerperiode veel aandacht vraagt en we bovendien van het mooie weer wilden genieten.
Op de enkele, wat minder fraaie dag, had Jan al een plafond aangebracht in de kast en afgelopen week, toen er voor eerst sinds lange tijd weer eens wat regen viel had hij de rails voor de planken aan de muur bevestigd. Rails, steunen en planken hadden we nog over van eerdere huizen. Als je goed kijkt kun je zien dat de kleuren ook niet allemaal gelijk zijn. Maar ach het is een kast, het materiaal kostte zo niets en we konden in de loods meteen weer wat plek vrijmaken in de hoek met 'planken'.
Nadeel van het gebruik van 'tweedehands' planken is natuurlijk dat ze niet op 'maat' zijn.
Dus heb ik (Jawel jullie lezen het goed: IK) de planken zelf op maat gezaagd. Met de hand. Kostte even wat zweetdruppels, maar het is gelukt!
Daarna kon het inrichten van de kast beginnen. Overal uit huis (en loods) kwamen de opgeslagen schoonmaakmiddelen, bezems, olielampen e.d. tevoorschijn. Eindelijk heeft alles nu een eigen plaats.
Het voltooien van deze klus gaf zoveel voldoening dat ik daarna twee planken heb gerepareerd waarvan de plankdragers het ooit hadden begeven. Dat gaf vervolgens weer de mogelijkheid om nog wat meer losse troep op te ruimen, waarbij een ladenkastje vrijkwam dat ooit diende om onder een bureau geschoven te worden en waar tijdelijk de bakspullen een onderkomen in hadden gevonden.
Maar een kastje 'zomaar' weggooien, da's ook zonde. Nu hebben we een keukenkastje waar plastic doosjes in staan om eten in te kunnen bewaren. Omdat die doosjes allerlei verschillende maten hebben staan ze altijd te wiebelen en vallen regelmatig uit de kast. Dus bedacht ik mij dat als ik dat ladenkastje in dat keukenkastje zou plaatsen er weliswaar wat minder in zou passen, maar dat het in ieder geval een stuk opgeruimder zou zijn. Bovendien zou e.e.a. een stuk beter toegankelijk worden, omdat de achterste doosjes altijd erg lastig bereikbaar waren. Jan vond het een idioot plan. "Wie verzint er nou om een kast in een kast te plaatsen?". Nou ik dus. (Doet denken aan creatief programmeren toch?) Vanmorgen heb ik dus e.e.a. opgemeten en de bovenkant van het kastje gezaagd want het was net een paar centimeter te hoog. Daarna alles schoongemaakt en opnieuw ingeruimd. De barbecuespullen passen er nog net naast. Nu maar afwachten of het bevalt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten