vrijdag 25 september 2009

Van een muurtje naar een kastje


Nadat we de nieuwe doucheruimte in gebruik hadden genomen bleven er natuurlijk nog wat nieuwe kale muren over aan de kant van de keuken en de bijkeuken. Aan de kant van de keuken hadden we twee nieuwe kastjes gepland voor o.a. de magnetron en de BBM. Dus waren stopcontacten in die nieuwe muur gewenst. Die had Jan dus meteen ingebouwd. Omdat het inmiddels zomer was geworden besloten we eerst van het mooie weer te genieten en de werkzaamheden in de moestuin voorrang te geven. Nu de ochtenden echter wat kouder worden bedacht Jan dat het een mooie combinatie zou zijn om 's morgens wat te klussen en 's middags nog lekker in het zonnetje te zitten. We hadden de materialen voor de klus al klaarstaan, dus kon hij elk gewenst moment beginnen met het tegelen van de nieuwe keukenmuur. Iedere dag een stukje, 'kunstjes' rond de stopcontacten en na een week was het muurtje mooi glad getegeld.


Gisteren was het dus tijd om een van de kastjes in elkaar te zetten die we al een tijdje geleden hadden gekocht. Het was een vrij gecompliceerd bouwpakket dat bestond uit twee dozen. Inmiddels zijn we vrij bedreven in het elkaar zetten van dergelijke zelfbouwmeubelen, maar iedere keer is weer de vraag waar de beschrijving je nu weer het bos instuurt. Terwijl Jan vooral kijkt naar de stap-voor-stap tekeningen, kijk ik vooral naar 'hoe het moet worden'. Die twee verschillende manieren van aanpak leiden soms tot felle discussies, maar uiteindelijk ook altijd tot resultaat. Hoewel we natuurlijk toch weer een keer op het verkeerde been werden gezet omdat er ergens een uitroepteken op een van de tekeningen stond zonder verklaring wat dat uitroepteken betekende............... Bleken er twee vrijwel identieke planken te zijn die ze hetzelfde nummer hadden gegeven, maar die bij verwisselen van plaats (wat natuurlijk prompt gebeurde) tot enige niet-passende plankjes leidde........ Maar al puzzelend kwamen we steeds een beetje verder.



Toen het geraamte van de kast eenmaal in elkaar zat was het een kwestie van het invullen van de details zoals het monteren van een uitschuifbaar blad zodat je vanuit de magnetron je schaaltje of bord even neer kunt zetten, deurtjes afstellen en deurstopjes monteren. Bij het inrichten wachtte me een zeer aangename verrassing: er paste nog veel meer in dan gepland!

Nu moeten we even moed verzamelen voor we aan het tweede exemplaar beginnen die er dus nog naast komt te staan. Gelukkig weten we nu waar de omissies in de tekeningen zitten en wat dat fameuze uitroepteken betekent..........................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten