vrijdag 28 augustus 2009

Wintervoorraad


De afgelopen weken hadden we ontzettend mooi weer. Toch konden we het ons niet veroorloven om de hele dag op het schaduwterras door te brengen. De moestuin produceert nu immers volop en omdat we niet alles tegelijk op kunnen eten en we de komende winter ook nog iets op ons bord willen hebben is het dus inmaaktijd!
De weckketel staat nu permanent in de keuken want bijna elke dag valt er wel iets in te maken. Op de linkerfoto zie je potjes met een mengsel van courgette-ui en tomaat die we van de winter opwarmen met een blikje corned beef erdoor. Lekker met gekookte rijst, geraspte kaas en zelfgemaakte komkommer zoetzuur!
Op de rechterfoto zie je een stukje huisvlijt van Jan: sperzieboontjes. Dit was de eerste oogst van 7 potjes. Afgelopen woensdag heeft hij er nog eens 15 potjes bijgemaakt.
De voorraadkast die aan het begin van de zomer bijna helemaal leeg was begint inmiddels weer lekker gevuld te raken!
Inmiddels heeft Jan ook de boerenkoolplantjes weer uitgeplant en begint de winterprei alweer langzaam te groeien zodat we naast de ingemaakte groenten in de winterperiode ook nog van verse groenten kunnen genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten