woensdag 23 september 2009

Rookworsten en France!

Vanmorgen zijn we al om 7 uur opgestaan. Dat is een uur eerder dan normaal (voor mij althans, Jan is meestal wel vroeg op). De reden? We waren getipt via het Frankrijkforum dat de Lidl vandaag Nederlandse producten in de aanbieding zou hebben. Op woensdagen hebben ze wel vaker een 'themadag' bijvoorbeeld van Chinese, Spaanse of Italiaanse producten. Vorig jaar zaten er een paar Nederlandse etenswaren verstopt in een 'Noord-Europees' thema, samen met wat Deense en Duitse, maar deze week dus voor het eerst een puur Hollands thema vergezeld van een poster met molens en tulpen. Wat ze dan zouden krijgen? Nou o.a. rookworsten. Zoals jullie weten hebben we die de afgelopen jaren steeds uit Nederland laten komen. Werkt perfect, maar echt goedkoop is het natuurlijk niet. Meestal is het echter zo dat als je hier iets koopt uit het buitenland, de prijzen exorbitant hoog zijn, maar voorwaar deze rookworsten waren met 1,19 fatsoenlijk geprijsd.
Alleen................toen wij na de tip op de website keken van 'onze' Lidl in St. Junien stonden daar diverse Nederlandse producten afgebeeld, maar géén rookworsten.....uh..... Op de site van Krek, onze tipgever stonden ze echter wel. Dus maar eens bij een ander filiaal gekeken. Nooit geweten, maar ieder filiaal blijkt dus een ander aanbod te hebben v.w.b. de aanbiedingen........... In het filiaal in Nontron, ook niet al te ver bij ons vandaan, zouden ze echter wel in de aanbieding komen. Helaas konden we op internet geen openingstijden vinden van deze winkel, maar de meeste Lidl winkels openen de deuren om half negen en we besloten dus op tijd aanwezig te zijn, omkdat de voorraad van dat soort producten meestal niet heel erg groot is. Keurig om twee voor half negen kwamen we dan ook het zéér verlaten parkeerterrein opgereden.......................De winkel bleek pas om negen uur open te gaan!
Maar goed het wachten was niet tevergeefs. Eenmaal binnen begaven we ons naar het aanbiedingenschap. Hollands spul genoeg, maar geen worsten. Oeps! Tot ik me bedacht dat Fransen natuurlijk denken dat die dingen gekoeld bewaard moeten worden. En ja hoor, ze lagen keurig in de koeling! Gelukkig hadden ze een behoorlijke doos neergezet, dus we hebben 25 worsten meegenomen. Toen waren er zowaar nog over. Daarna nog wat van die lekkere mierzoete 'roze' koeken (in mijn studententijd geloof ik voor het laatst gegeten!), kokosmacronen, kaasssouflés en twee doosjes snacks ingeslagen.
Bij de kassa vroeg de caissière met een lach of we de hele voorraad worsten in een keer hadden meegenomen............. Maar nee, toen wij weggingen lagen er nog een stuk of 15. Dus mocht je vanmiddag tevergeefs hebben staan zoeken naar rookworsten in Nontron, volgende keer vroeger opstaan!
P.S. Afgelopen zaterdag hebben we bij de Aldi de voorraad stroopwafels weer aan kunnen vullen - het laatste zakje dat we uit Nederland hadden meegebracht was net op! Wij kunnen er dus voorlopig weer tegen!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Annemarie
    je kunt ze maar hebben. Zijn ze wel lang genoeg houdbaar? Volgens mij hebben jullie een prima zomer gehad. Wij wat minder, maar dat hoor je nog wel. Lekker he die mierzoete koeken, ook populair in dit huis. Geef voor half december maar een bestelling op, dan kunnen we wel een rendez vous afspreken tussen Limoges en Periqueux.
    Groeten
    Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die Suzanne,

    Voorlopig kunnen we er tegen, maar mochten we opeens nog iets node missen dan mail ik Guus wel. De rookworsten doen we overigens voor een deel in de vriezer. Dat gaat heel goed. Althans met de worsten van de afgelopen jaren ging het altijd uitstekend, dus we gaan ervan uit dat het met deze ook goed werkt!
    De boerenkool groeit bijzonder goed, het is alleen nog geen stamppotweer (gisteren en eergisteren was het nog tegen de 30 graden).
    Ja de zomer is dit jaar bijzonder goed! Het waterpeil in het meer is ruim een meter gezakt!

    Vervelend te horen dat jullie zomer minder verlopen is.

    BeantwoordenVerwijderen