vrijdag 31 juli 2009

Richard Coeur de Lion (Richard Leeuwenhart)




Richard Leeuwenhart sneuvelde in 1199 hier niet zover vandaan bij het kasteel van Châlus. Veel kerken en kastelen in deze regio dateren nog uit die tijd, dus bestaat er o.a. een route Richard Coeur de Lion (die langs ons huis voert) waarbij je langs een aantal van deze kerkjes en kastelen komt.
In het toeristenseizoen vinden er in de sfeervolle stadjes regelmatig Middeleeuwse feesten plaats en dit jaar is Richard weer tot leven gewekt. Gisteren bezocht hij St. Mathieu dat voor de gelegenheid feestelijk was versierd met roodgele vlaggetjes en banieren. Toen Jan de kinderen met vlaggetjes zag lopen wilde hij er natuurlijk ook een!. We waren lekker vroeg, dus konden een prima plaatsje uitzoeken.
Richard werd met zijn gevolg om 18.00 verwacht en zowaar hij was niet eens zo heel erg veel te laat. Toch knap na ruim 800 jaar! Gezellige middeleeuwse muziek kondigde de komst van Zijne Hoogheid aan. Nadat hij de grond had gekust en het volk had toegesproken (jawel in het Frans èn Engels) werden we vergast op een show met een koorddanser.
We zijn niet de gehele tijd gebleven. Toen we terugliepen naar de auto viel ons wel op dat ook Middeleeuwse transportmiddelen parkeerruimte nodig hebben................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten