zondag 8 februari 2009

Hèt project (7): Chantier, entrée interdite!




Afgelopen vrijdag was het dan zover. Muren en vloer vetvrij en glad geschuurd. De laatste schimmel verwijderd. Het opbouwen kon beginnen! Eerst werd met speciaal krijt de plaats van de nieuwe muren gemarkeerd. Een zorgvuldig karweitje, want de oude muren bleken behoorlijk scheef te hebben gestaan. Ook het oude tegelwerk in de boilerruimte en de keuken biedt weinig houvast want ook dat ligt schots en scheef en zal dus vervangen moeten worden, maar we kunnen natuurlijk niet alles tegelijk! Nadat de plaats van de muren is bepaald moet de plaats van de nieuwe deuren worden vastgesteld. In plaats van de drie deuren die oorspronkelijk in de keuken zaten komen er nu twee: Een naar de bijkeuken en een naar de nieuwe doucheruimte. De boilerruimte willen we toegankelijk maken met een schuifdeur vanuit de doucheruimte. Hierdoor winnen we weer wat extra centimeters in de doucheruimte.
Ook willen we de deuren andersom laten openen zodat we een badmatje in de doucheruimte kunnen leggen zonder dat de deur daar steeds op vastloopt........
Omdat het buiten te koud is om de zaagwerkzaamheden op het terras te doen is de keuken ingericht als bouwplaats. Als ik dus koffie wil zetten dan roept bouwvakker Jan: "Chantier, entrée interdite". Maar als het om koffie gaat kan ik wel een ontheffing krijgen............... Inmiddels zijn beide deurposten ingekort en geplaatst. Nu wordt er hard gewerkt aan het raamwerk boven de deuren.(Wordt vervolgd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten