maandag 9 februari 2009

Alerte Orange

Er is een stormwaarschuwing afgegeven, ditmaal óók voor ons departement. Hoewel we op het randje zitten nemen we toch wat voorzorgsmaatregelen.Zo hebben we de tuinstoelen en de knijpermandjes alvast in de loods gelegd en gaan straks de luiken dicht. Dan kunnen de ramen tenminste niet geraakt worden door rondvliegende materialen.
Zojuist kwam de buurman ons waarschuwen namens de gemeente. In ons departement besluit de prefectuur in het geval van een 'Alerte Orange' alle gemeentebesturen op te roepen om de inwoners te informeren. Onze gemeente doet dat braaf aan de hand van het telefoonboek. Met slechts 200 inwoners hoef je dan ook weer niet zo heel veel abonnees te bellen, dus dat is snel genoeg gebeurd. Alleen waren we vanmorgen niet thuis, dus hadden we het telefoontje gemist en hadden ze de buurman verzocht om ons even te waarschuwen.
Mochten we dus een paar dagen niet van ons laten horen dan kan het dus zomaar zijn dat we zonder stroom zitten......... Gelukkig zijn we in het klusstadium zover gekomen dat we ook zonder electriciteit een paar dagen vooruit kunnen........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten