dinsdag 17 februari 2009

"Grue, Grue, le Printemps arrive"


De eerste tekenen van het voorjaar zijn overduidelijk. De knoppen aan de fruitbomen worden dikker, de hazelaars staan al enkele weken in bloei. 's Nachts is het echter nog steeds ijs- en ijskoud. Toch zijn er signalen dat de lente ècht in aantocht is. Sinds een paar weken horen we in de avondschemering de kraanvogels overtrekken. De meesten komen op grote afstand voorbij, zodat we ze wel horen, maar nauwelijks kunnen zien. Gisteravond riep Jan dat hij grote zwermen recht op ons af zag komen. En inderdaad, honderden kraanvogels vlogen van zuid naar noord. Op de tweede foto kun je nog net de schoorsteen van de keuken zien, zó recht vlogen ze over ons huisje............
Het geluid dat ze voortbrengen is indrukwekkend. "Grue, grue, grue, grue". Alsof ze elkaar moed toeroepen voor de verre reis. Het doet een beetje denken aan het "potje met vet" tijdens de avondvierdaagse..........
Als ze zo laag overkomen kun je zien hoe groot die vogels eigenlijk zijn en hoe lang hun nekken. Het is een verschrikkelijk imponerende ervaring, elke keer weer. Eén ding is duidelijk: Het voorjaar is in aantocht. Over een dikke maand worden de eerste zwaluwen alweer verwacht!

2 opmerkingen:

  1. Hallo Annemarie
    Ik hoop, dat we volgende week dit schouwspel ook mogen waarnemen. Komen in de carnavalsvakantie naar het zuiden. Zo te zien vordert het project goed. Wij hopen dat de loodgieter langskomt om de afvoer van de boiler te maken. Ben benieuwd hoe ons huis de stormen heeft doorstaan. Volgens de buren geen echte schade. En ik hoop toch dat het ietsje warmer wordt, want hier is het al sinds eind december koud.
    Groeten
    Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Suzanne,

    Ja ons project vordert gestaag. Vanmorgen tegellijm en voegmiddel gekocht! En dei kraanvogels, fantastisch gewoon, zó indrukwekkend! Ik hoop dat jullie ze volgende week inderdaad ook nog zullen zien!

    Héle fijne vakantie gewenst met lekker weer (zijn wij ook wel eens aan toe hoor) en groetjes aan Guus!!!!


    Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen