zondag 15 februari 2009

Hèt project (10): En er was licht............



Omdat we voor de resterende muren eerst een nieuwe lading cellenbetonblokken moeten halen in St.Junien besloot Jan om gisteren en vandaag verder te werken aan de deuren en de verlichting. Voor de deuren hebben we gekozen voor eenvoudig wit beslag. De deur van de badkamer moet natuurlijk voorzien worden van een afsluitmogelijkheid zodat er niet per ongeluk iemand binnen kan stappen als je net in je blootje staat. De bekende rood/blauw sloten zoals we die in Nederland kennen lagen bij de Bricomarché niet in de schappen, maar we hebben een bruikbaar alternatief gevonden. Alleen bleek het pre-fab slot van de deur nèt even te krap, dus moest Jan er een stukje uitvijlen.
Geen groot probleem en je ziet dat het er nu nèt echt uit begint te zien. Het gat rechts op de tweede foto wordt dus nog opgevuld met een muur.
Voor de verlichting wilden we hetzelfde systeem als we in Nederland hadden, 12 volt inbouwspotjes, lekker veilig dus in een doucheruimte. Daarvoor moesten er dus gaten in het plafond worden gemaakt zodat de snoeren 'bovenlangs' kunnen worden geleid. Jan vroeg me een plattegrond te tekenen met de plaats waar de spotjes moesten komen. Nadat hij de tekening had bekeken moest het natuurlijk allemaal anders. Ehhhhh............... bij het uittekenen van de plaatsen op het plafond waar de spotjes volgens hem moesten komen bleken er echter precies wat balken in de weg te zitten. Dus werd de tekening weer aangepast. Je raadt het al zeker? Juist, op een paar centimeter na zitten ze nu dus op de plek waar ik ze oorspronkelijk had getekend.............De bedoeling is overigens dat er straks een kunststof schrotenplafond tegen het oude plafond aankomt waar de spotjes precies in passen. Omdat de snoeren die de spotjes onderling verbindt wat aan de korte kant waren moest er even wat gefröbeld worden om het op de juiste afstand te krijgen. Zojuist hoorde ik een vergenoegd gegrinnik uit de nieuwe doucheruimte komen............ Jawel........de spotjes branden! Het begint nu echt al ergens op te lijken nietwaar? (Wordt vervolgd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten