zaterdag 10 januari 2009

Jan met de pet waagt zich op glad ijs


Niet alleen in Nederland vriest het dat het kraakt, ook hier is het behoorlijk koud. Gisteren was eigenlijk de eerste dag dat de temperatuur weer behoorlijk boven het vriespunt kwam. Op ons meer vormde zich de afgelopen tijd een aardige ijslaag. Toch is het ijs niet betrouwbaar genoeg om op te schaatsen. Op sommige plaatsen blijft de ijslaag flinterdun. We vermoeden dat dat komt omdat het meer door verschillende bronnen 'gevoed' wordt. Maar vlak langs de kant hield het wel zoals jullie kunnen zien. Voor iemand die helemaal niet van kou en ijs houdt toch een aardige prestatie!

2 opmerkingen:

  1. Hallo Annemarie,

    Ben ik weer, eerder terug uit Nederland! Ons meertje is natuurlijk ook bevroren, nu begrijpen we waarom het ijs niet overal dik genoeg is om op te lopen/schaatsen!
    Vandaag, zondag, hebben we twee uurtjes op de ligbedden in het zonnetje gelegen,hij verdwijnt nu achter de kale bomen, bovendien ook de lunch op het terras gebruikt, niet te geloven in januari!!!
    Zie de knopjes in de Prunus ook al komen, heerlijk dat de dagen ook weer gaan "lengen"!
    Gr.,Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heeft het bij jullie toch meer gevroren dan bij ons. Onze vijver was ook wel bevroren, maar ik heb geen enkele poging durven wagen om te kijken of het ijs dik genoeg was. Onze poezen wel. Maatstaf voor mij? Ons zwembad waar amper ijs op lag/ligt.
    Eergisteren was het hier oo weer prachtig weer. Gisteren wat minder en vandaag lijkt het erop dat het de hele dag mistig, en dus koud, blijft.

    Gerrit en Jet

    BeantwoordenVerwijderen