zaterdag 17 januari 2009

Hèt project (1): Slopen doucheruimte


Toen we dit huis kochten wisten we eigenlijk al dat we de doucheruimte zouden moeten verbouwen. De douchecabine was namelijk slechts 70x70 (buitenmaat) en dat betekende, met mijn omvang, iedere dag een worsteling om erin te komen. Maar goed het werkte, dus er was geen haast bij. Alleen vroegen we ons wel af waarom onze badmatjes steeds zo snel door en door nat werden. Toen ik vervolgens tot de ontdekking kwam dat in de naast de doucheruimte gelegen bijkeuken de muur achter de wasmachine langzaam begon in te storten (foto 1) en de plint in de keuken vóór de keuken er toch wel erg raar begon uit te zien (foto 2) was het duidelijk dat de tijd was gekomen om e.e.a. te slopen en te vernieuwen. Dus eerst maar bedenken waar de apparatuur en wandrekken naar toe moesten zodat er ruimte zou zijn om te slopen. Dat betekent dat we nu een zeer creatieve inrichting hebben ;-)
De muurtjes opgetrokken uit een soort gipsplaat met kartonnen binnenkant bleken voor een groot deel beschimmeld en waren redelijk gemakkelijk te slopen. (foto 3 en 4) Nu kunnen we dus niet meer douchen........ (wordt vervolgd)

2 opmerkingen:

  1. Hallo Annemarie en Jan,

    Wat 'n gedoe, maar zet 'm op samen!!!
    Het fijne van zelfdoen is:

    GEEN WERKLUI OVER DE VLOER...met harde muziek
    uit meegebrachte radiootjes en je durft zelf niet te gaan zitten.
    Alles wat je zelf kunt doen is meegenomen en je
    geniet er dubbel van wanneer het klaar is.
    En even "mandelen" ( heet dat zo?)in een teil staan en warm water over je heen gooien, werkt ook goed, weten wij uit ervaring, sterkte..
    gr., Betty en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ging gelijk goed: de eerste de beste dag ging ik al door mijn rug bij een bezoekje aan de Bricomarché. Au! Dus was Jan naast klusser ook meteen kok en ziekenverzorger want ik kon me niet meer aankleden. Maar vanmorgen ding het gelukkig alweer een stuk beter. En inderdaad: op deze manier zijn we van niemand afhankelijk en kunnen we werken zoals wij het willen en in ons eigen tempo. Als het nou ook nog wordt zoals we in ons hoofd hebben komt het helemaal goed ;-))

    BeantwoordenVerwijderen