vrijdag 23 mei 2008

Bami goreng


In het weekend staat bij ons meestal 'chinees' op het menu. Vaak is dat nassi goreng, maar ook een lekkere bami goreng is natuurlijk niet te versmaden. Dit vergt echter wel wat meer voorbereiding, want de mie maken we zelf!
's Morgens is het mijn beurt om de mie te maken. Van simpele witte bloem en ei maak ik dan een deeg en die gaat vervolgens een aantal malen door de pastamachine tot het zo dun is dat je er uiteindelijk met het bijbehorende snijgedeelte lange platte repen van kunt snijden. Die repen hang ik dan aan een pastarekje, waar ze de rest van de dag drogen.
's Avonds is het de beurt aan Jan. Met verse groenten, ham, vlees en de benodigde kruiden en specerijen maakt hij er iedere keer weer een goed gevulde pan bami van. Omdat onze wok niet groot genoeg is voor de hoeveelheden nassi en bami die hij maakt gebruikt hij een grote paëllapan. Met reepjes omelet ziet het er feestelijk uit. We eten er zelfgemaakte pindasaus bij en zelf ingemaakte zoetzure komkommer en ananas.
Natuurlijk is deze hoeveelheid bami teveel voor 2 personen. Géén nood, de rest vriezen we in voor als we een keer 'snel' bami willen eten..........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten