woensdag 14 mei 2008

Belastingkantoor

Deze statige trap leidt naar het belastingkantoor in St. Junien. Omdat we helemaal zijn geëmigreerd zijn we belastingplichtig in Frankrijk. Vorig jaar moesten we ons dus melden om een belastingformulier op te halen, want de eerste keer gaat dat dus niet automatisch.
We hebben toen meteen hulp gevraagd bij het invullen van het formulier,omdat we over 2006 nog inkomsten uit Nederland hadden èn daarover al belasting hadden betaald in Nederland. Nou dat was geen enkel probleem dus dit jaar zaten we in het systeem en kregen we de formulieren keurig thuisgestuurd. Maar hoe we ook keken, het werd er niet duidelijker op.
Dus vanmorgen maar weer de gang naar het belastingkantoor gemaakt. Daar kregen we een nummertje uitgereikt en mochten we doorlopen naar de eerste etage waar al een hele rij wachtenden voor ons zat. Omdat de stoelen op waren moesten we ons in eerste instantie behelpen met staanplaatsen.
Het duurde evenwel niet lang of de jongeman die de nummertjes had uitgereikt kwam naar boven met extra stoelen. Hij sjouwde net zo lang tot iedereen een zitplaats had. Leuker kon hij het niet maken, wel gemakkelijker!
Al met al waren we betrekkelijk snel aan de beurt. Ik overhandigde de formulieren en zei dat het vast niet moeilijk was, maar dat we er niet helemaal uitkwamen en dat onze inkomsten alleen rente-inkomsten betroffen over buitenlandse bankrekeningen. Meteen kwaqm er een 'big smile' tevoorschijn. Oh dan moesten we naast de formulieren 2042K die we hadden ontvangen ook een formulier 2047K invullen. Oh hadden we die niet ontvangen? "Nou ja, geeft niet, vullen we het hier ter plaatse meteen in. Zo. Klaar, handtekening van u beiden. Prettige dag verder!" Dat was alles. Na drie kwartier konden we het belastingkantoor verlaten en zijn we boodschappen gaan doen.
En nu 2 keer raden wat de postbode vanmiddag in de brievenbus deponeerde: juist ja, formulieren 2047K voor inkomsten uit het buitenland............Ach ja we blijven gewoon Hollanders....... we waren gewoon véél te snel.................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten