woensdag 7 november 2007

Onze directe woonomgeving (1)

Vandaag gaan we een stukje wandelen in de directe omgeving. We wonen op de Lilas en beginnen met de groene route, ingetekend op een wandelkaart, de zogenaamde Carte Bleue. Deze route duurt ongeveer een half uur. We wandelen langs het huis van onze buren en gaan bij de zessprong de tweede verharde weg links op richting la Buzatière. Zodra we aan onze rechterhand een meer zien gaan we linksaf een bospad in dat iets verderop overgaat in een open stuk langs een weiland. Het stuk bospad noemen wij het 'Kastanjelaantje', omdat wij daar zoveel kastanjes hebben geraapt. Je ziet me hier lopen op de grens van bospad en het meer open stuk. Aan het eind van het bospad slaan we linksaf de verharde weg op en wandelen we terug naar de Lilas.
De tweede wandeling die we rondje Groot Maurinie hebben genoemd duurt ongeveer een uur en is ingetekend met blauw op de kaart. We beginnen weer bij de zessprong en nemen nu de eerste weg links. We laten het Kastanjelaantje rechts liggen en de boerderij 'la Maurinie' links en volgen de verharde weg tot we links bij een onverharde weg komen die vrij steil omhoog loopt. Vandaar lopen we door tot een kruising waarbij we les Nèples rechts zien liggen. Maar wij gaan linksaf en lopen langs de boerderij van 'la Maurinie'. Daarna gaan we rechtsaf en lopen via de verharde weg terug naar de Lilas.

De derde wandeling is het rondje Klein Maurinie. Deze duurt ongeveer 3 kwartier. Vanaf de Lilas gaan we bij de zessprong opnieuw de eerste weg links en bij de boerderij 'la Maurinie' opnieuw naar links. De ganzen laten wel weten dat er bezoek langskomt! De twee waakhonden die zich aan de andere kant van de weg bevinden hebben het opgegeven om te blaffen bij zoveel verbaal geweld. Zij kijken ons vriendelijk aan vanachter het gaas.
De wandeling voert omhoog en vanaf het hoogste punt heb je een mooi uitzicht. Via het gehucht les Nèples lopen we terug naar de D34 waar we linksaf slaan richting les Lilas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten