woensdag 21 augustus 2013

Tour du Limousin


Gisteren ging de Tour du Limousin van start en de eerste etappe kwam op loopafstand bij ons langs. Dus trokken we gistermiddag rond 15.00 uur naar de kruising bij Cheronnac waar de meute voorbij zou komen.
De Tour du Limousin is een internationale wielerwedstrijd waar veel prominenten aan deelnemen. Bekende namen zijn o.a. Thomas Voeckler, Yukiya Arashiro, Jérémy Roy, Christophe Riblon, Rob Ruijgh en niet te vergeten Maxime Mederel (onze 'lokale' wielerheld). In totaal doen er dit jaar 188 renners mee uit 24 landen. De enige Nederlandse ploeg die meedoet is Vacansoleil. Gelukkig konden we in de schaduw wachten op de mannen want het was gisteren bloedheet. Tijdens onze wandeltocht plakten onze schoenen zo hier en daar behoorlijk aan het asfalt vast..... Op de eerste foto zie je de kopgroep die met een noodvaart voorbijreed.


Op kleine afstand volgde het peloton...............


Het lukte me nog net om de ploegwagen van Vacansoleil op foto vast te leggen. Toen was het spektakel alweer voorbij en gingen we naar huis om via internet de uitslag te vernemen. De Zwitser Martin Elmiger won de eerste etappe. Beste Nederlander was Pim Ligthart van Vacansoleil op de 12e plaats. Vandaag rijden de mannen van Rochechouart naar Ambazac. Meer informatie over de Tour du Limousin vind je hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten