vrijdag 16 augustus 2013

Jam maken met hindernissen

Afgelopen zondag hadden we een emmer mirabellen geplukt met de bedoeling om maandag meteen met jam maken te kunnen beginnen. De mirabellen stonden dus keurig schoongemaakt in doosjes in de koelkast te wachten, maar helaas, zondagnacht klapte de aardlekschakelaar eruit omdat de vaatwasser (alweer!) kapot was. Ditmaal net buiten de garantie dus besloot Jan om zelf maar eens te kijken wat er aan de hand was. Met een vaatwasser op de rug en een prutsende man mddenin de keuken was het onmogelijk om jam te maken dus werden de bakjes met fruit maar in de vriezer gezet.....
De diagnose was snel gesteld. Het verwarmingselement was kapot. Helaas had onze favoriete Nederlandse website het onderdeel niet in de collectie omdat dit model alleen in Frankrijk was verkocht. Gelukkig vond Jan al snel een Franse website die het onderdeel op voorraad had.

  

Het onderdeel werd besteld en je kunt het geloven of niet in deze Franse augustus vakantiemaand: maandagmiddag besteld en woensdag tussen de middag werd het onderdeel al afgeleverd!  Geweldige service dus van 1001pieces! Het vervangen van het onderdeel viel gelukkig erg mee en woensdagmiddag draaide de machine weer als vanouds. Jan heeft zichzelf dus weer onmisbaar gemaakt 'aux Lilas'. Inmiddels had de mirabellenboom al weer meer rijpe vruchten geproduceerd dus donderdagmorgen kon er 3 1/2 kilo aan fruit de jam pan in. Je ziet dat het uiteindelijk toch nog goed gekomen is met de jam!



1 opmerking:

  1. Handige handjes van Jan.....en handige handjes van jou, ziet er weer heerlijk uit, lekker met Griekse yoghurt van Lidle!

    BeantwoordenVerwijderen