zaterdag 1 januari 2011

Een smakelijk uiteinde en een mistig begin


Zoals vrijwel iedere oudejaarsavond stond de steengrill op tafel. In de maanden voorafgaand hou ik er bij het kopen en invriezen van de vleesaanbiedingen al rekening mee. De mooiste magere stukjes gaan dan in  aparte zakjes in de vriezer zodat we geen last hebben van de dure vleesprijzen in december en het bovendien weinig tijd vergt om op oudejaarsdag de schoteltjes te vullen. Halverwege het jaar hadden we ook een zakje Coquilles St. Jacques meegenomen uit de aanbieding, want die zijn heel erg lekker op de steengrill. 's Morgens heb ik een paar aardappels halfgaar gekookt om in plakjes te snijden en een eenvoudig broodje gebakken in de BBM. Kleine sneetjes brood kunnen we namelijk met wat kaas onder het grillelement zetten. Jammie! Een gesneden ui, wat prei, champignons en paprika en wat zelfgemaakte sausjes en we hadden een smakelijke en betaalbare maaltijd.
Toen we wakker werden vanmorgen was het behoorlijk mistig.Toch hebben we even een ommetje gemaakt. We hadden ons tenslotte voorgenomen om wat vaker een rondje te doen.......;-)

1 opmerking:

  1. Hallo Annemarie en Jan,

    Nog een heel goed en gezond 2011 toegewenst vanuit St. Ferme. Het jaar begon hier goed qua weer, maar vandaag was het nogal wisselend. Nauwelijks regen, maar wel zuur koud en minder zon dan verwacht. We verwachten beter weer de komende tijd.
    Hopelijk is dat bij jullie ook zo.

    Gerrit en Jet

    BeantwoordenVerwijderen