maandag 3 januari 2011

Aanvullen linnenkast


Vorig jaar heb ik geen gebruik gemaakt van de goedkope aanbiedingen in linnengoed die hier altijd begin januari zijn. De afgelopen maanden heb ik echter veel badhanddoeken af moeten schrijven omdat ze werkelijk flinterdun werden of begonnen te scheuren. Niet zo raar, want de meeste waren inmiddels bijna 15 jaar oud. Dit jaar was het dus zaak om weer tijdig bij de winkels te zijn. In de reclameblaadjes had ik iets gezien bij LeClerc, dus vanmorgen eerst even op het internet gekeken of ze wel open waren, want we weten dat ze 'ergens' begin januari gesloten zijn i.v.m. inventarisatie. Volgens de site zou de winkel gewoon open zijn dus gingen we welgemoed op weg. De parkeerplaats was echter wel vrij stil. En ja hoor: gesloten wegens inventarisatie. Tsja, waarom zou je de juiste informatie op je site zetten. Klanten moet je tenslotte vooral niet informeren.....
Op naar de Carrefour dus. Weliswaar had ik niet echt veel in hun catalogus gezien, maar LeClerc had echt even afgedaan. Bij de Carrefour wachtte een aangename verrassing. In tegenstelling tot het aanbod in de catalogus waren er wel mooie handdoeken in de juiste kleuren en ook nog eens voor een leuke prijs. Zo kwamen we dus toch nog met de geplande hoeveelheid nieuwe badhanddoeken thuis. Als die gewassen zijn kunnen de oude handdoeken verkast worden naar de sopdoekenmand voor de laatste fase in hun leven...........

4 opmerkingen:

  1. Ja, hebben jullie je er ook zo over verbaasd dat alle supermarkten op hetzelfde moment dezelfde aanbiedingen hebben? Als Nelie daar achterkomt .......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha.Ja inderdaad. Hoewel er met vlees en groente wel wat verschil inzit. Zo was de witlof bij de Leader Price in de reclame tot 2/1, we kwamen dus net te laat, maar we zijn vol vertrouwen dat het nu snel bij de Aldi of de Intermarché voor de gewenste prijs komt (rond 1 euro de kilo, anders kopen we het niet)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Annemarie,

    Het verschijnsel is ons al te bekend. We vertrouwen dus ook niet meer op wat er op internet staat, maar bellen altijd op . Heeft ons al aardig wat onnodige ritjes bespaard.
    In Nederland is dat meestal niet zo erg. Maar hier gaat het gewoonlijk toch om wat grotere afstanden.
    Maar we kennen ook het verschijnsel dat de meeste grote supermarkten bijna altijd hetzelfde soort producten ongeveer op dezelfde tijd in de aanbieding hebben. Dat leidt dan weer tot vergelijking van aanbiedingen !!
    Maar we moeten zeggen dat linnengoed e.d. en kleding in Frankrijk in het algemeen erg goedkoop zijn. Zoals ook veel producten voor de elektrische installatie in huis.
    Vreemd land soms, Frankrijk. Maar wel leuk om te wonen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zeker een leuk land om te wonen! Gelukkig zitten in St.Junien véél winkels vlakbij elkaar (LeClerc, Carrefour, Lidl, LeaderPrice, mr. Bricolage, Gifi e.d.) en combineren we het ritje sowieso, dus helemaal voor niets rijden we zelden. Het enige dat duur is (zegt Jan) zijn speciale modems en specifieke satellietartikelen. Die bestelt hij meestal via internet in NL of Duitsland. De meeste pakketdiensten weten ons inmiddels feilloos te vinden;-)

    BeantwoordenVerwijderen