donderdag 23 december 2010

Koffie mèt: Kerstkoekjes

Ook dit jaar heb ik weer kerstkoekjes gebakken. Het zijn deze keer sterren geworden met jam en poedersuiker. Het recept is heel eenvoudig.

Ingrediënten voor ca. 15 stuks:

* 200 gram bloem
* 100 gram witte basterdsuiker
* 150 gram koude boter
* ca. 2 eetlepels jam naar keuze (Ik heb Mispel-kaneeljam gebruikt)
* ca. 1 eetlepel poedersuiker.

Voorbereiden:
De bloem, suiker en boter tot een samenhangend deeg kneden. Daarna in plasticfolie ongeveer 45 minuten in de koelkast leggen.

Bereiden:
Oven voorverwarmen op ca. 180 graden. Bakplaat bekleden met bakmatje of bakpapier. Werkvlak bestrooien met bloem. Deeg uitrollen en met een stervormige uitsteker 30 koekjes uitsteken. In het begin zal het deeg wat brokkelen, dan opnieuw even kneden en opnieuw uitrollen. Uit de helft van de koekjes een rondje steken met behulp van bijvoorbeeld een appelboor. De 'hele' koekjes bestrijken met een dun laagje jam. De koekjes met de gaatjes er opleggen zodanig dat de punten van het bovenste koekje naast de punten van het onderste koekje vallen. De gaatjes met behulp van een klein theelepeltje opvullen met jam. Koekjes in het midden van de oven gaar en bruin bakken in ca. 15-20 minuten.
De koekjes op een rooster af laten koelen. Als ze afgekoeld zijn de poedersuiker met behulp van een theezeefje er boven zeven. Voor nog geen twee kwartjes heb je dan decoratieve en lekkere kerstkoekjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten