dinsdag 16 november 2010

Koffie mèt: Speculaasbrokken


In november beginnen de dagen ook hier wat grijzer en regenachtiger te worden. Ècht Sinterklaasweer dus krijgen we de trek in de bijbehorende lekkernijen! Dit jaar heb ik eens dikke speculaas gebakken. Een eenvoudig recept en sinds ik zelf speculaaskruiden weet te fabriceren kan ik dus eens ouderwets Nederlands uitpakken! Ze zijn niet zo mooi in kleine brokjes gebroken als die van Arden, maar aan de smaak doet het niets af! Als je ze ook eens wilt bakken klik dan hier: Speculaasbrokken

Als je net als ik geen speculaaskruiden kunt kopen, dan kun je ze eenvoudig zelf maken in de volgende verhouding:
8 gemalen kaneel, 2 gemalen nootmuskaat, 2 gemalen kruidnagelen, 1 gemalen (witte) peper, 1 gemberpoeder, 1 gemalen cardemom.
Of je grammen of theelepeltjes gebruikt maakt niet uit,als je deze verhouding maar aanhoudt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten