dinsdag 12 oktober 2010

Vayres is niet ver..........

Het plaatsje Vayres [spreek uit Vèr] ligt hier maar een paar kilometer vandaan. Het is een alleraardigst dorp met nog geen 850 inwoners. Toch kent het dorp een aantal winkels, een postkantoor, een restaurant, 2 (!) bakkers, een kleine supermarkt, een dokter en een apotheek. Omdat de dokter in Vayres ons niet beviel zijn we overgestapt naar een dokter in het iets verderop gelegen St. Mathieu, maar de apotheek, waar de twee vriendelijke dames vaak wel tijd hebben voor een praatje, zijn we trouw gebleven.
Vanmorgen moesten we er even naar toe om wat medicijnen op te halen en omdat het zulk lekker weer was besloten we om een wandelingetje te maken door het dorp.We begonnen bij de keurig gerestaureerde kerk.


Aan de andere kant van de kerk op het pleintje voor de kerk zijn wat fraaie bloemversieringen te bewonderen. Als we onze weg vervolgen door een paar nauwe straatjes komen we bij  de overdekte wasplaats. Vrijwel ieder Frans dorp hier in de omgeving heeft zo'n wasplaats, maar ze zijn lang niet altijd overdekt. De wasplaats hier in Vayres is ook fraai gerestaureerd en de wasborden staan klaar. Het is dat er erg weinig water in het bassin staat, anders konden we zo aan de slag!


Bij het verlaten van de wasplaats kwamen we nog dit bouwwerkje tegen waarop Jan opeens opmerkte: "Verhip loop ik op de Efteling?" En inderdaad het heeft wel iets weg van zo'n Anton Pieck-achtig bouwsel.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten