donderdag 11 februari 2010

Weten waar je de mosterd haalt èn een nieuwe kerstboompiek nà de kerst...............

Wij lusten best wel mosterd. Lekker op onze zelfgemaakte kroketten en bij een balletje gehakt. Bij de dichtstbijzijnde supermarkt verkopen ze echter alleen 'moutarde forte' en die vinden we toch iets te scherp. Voor een lekker 'zachte' mosterd moeten we dus altijd even langs in St. Junien bij de Carrefour of Leclerc. Als we daar dan toch zijn nemen we meteen maar een paar potten tegelijk mee, want om nou voor een pot mosterd ca. 30 km te rijden is ook zo wat.
Ja jullie merken wel, we zijn op de leeftijd gekomen dat we weten waar je de lekkerste mosterd haalt!
Toen ik in december de kerstboom aan het optuigen was was er even een 'o ja' moment. 'O ja' de piek was kapot. Omdat we zo gauw niet meer aan een goedkope rode piek konden komen hebben we de oude piek, met het gat naar achteren, op de boom gezet. Met in ons achterhoofd de gedachte, wie weet komen we nà de kerst nog wel ergens een goedkope piek tegen.
En verdraaid. Ik had er zelf overheen gekeken, maar Jan stond opeens triomfantelijk met een piek in zijn handen bij de Lidl bij de bak 'kerstversieringen voor 0,50'. Nou dat konden we ons nog wel permitteren -;) Thuisgekomen hebben we hem veilig bij de rest van de kerstversieringen geborgen. De volgende kerst mag hij boven op onze kerstboom prijken......................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten