woensdag 28 oktober 2009

Ananas


Nee, helaas groeien er geen ananassen in de achtertuin, daarvoor is het klimaat hier niet geschikt. Maar we lusten ze wel natuurlijk. Lekker op de pizza of bij de nassi of bami.
Gelukkig komen de ananassen ieder jaar in de herfst en rond de kerst in de aanbieding. Dan kopen we er meteen een stuk of wat die we zelf inmaken. Vergeleken met ananas in blik zijn deze zelf ingemaakte exemplaren echt veel lekkerder! Het is een vrij simpel werkje. Even een opgietvloeistof maken van water en suiker, met een speciale ananasboor de ananassen snijden en in de schoongemaakte potten leggen. Opgietvloeistof eroverheen gieten, de potten sluiten met steriel gekookte rubbers en beugeltjes en daarna 30 minuten inmaken in de weckpan.
Vervolgens de potten laten afkoelen, de beugels verwijderen en controleren of de potten goed dichtzitten, labelen en opbergen. Vijf ananassen leverden ditmaal 7 potten van 1/2 liter op, dus we kunnen er weer even tegen
!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten