vrijdag 5 juli 2013

Bello Bello Bello niet zo trekken alsjeblieft.....

Het voorjaar was nat en koud en dus was het enige dat goed groeide het gras. Onze grasmaaier, 10 jaar geleden gekocht bij een van de grote warenhuizen,  leek goed uit zijn winterslaap te ontwaken. Omdat Jan nog druk bezig was met de keuken mocht ik de groene sprieten te lijf. Dat doet Jan altijd denken aan het bekende liedje van Annie M.G. Schmidt uit Ja Zuster Nee Zuster: "Bello Bello Bello niet zo trekken alsjeblieft ........Waarom toch??????

Na korte tijd begon onze Bello in te houden. Jan dacht dat het de brandstoftoevoer was, dus kochten we voor een paar euro een nieuw slangetje. Daarna liep de machine weer redelijk, hoewel hij erg vaak afsloeg omdat het gras inmiddels door bleef groeien en slechts moeizaam droogde.
Het volgende probleem was dat het mes brak. Het was al niet meer in al te beste staat, dus kochten we een nieuw mes. Het volgende probleem diende zich echter al snel weer aan, een van de kabels stond op springen. Met een kroonsteentje ertussen loste Jan het probleem op, maar toen sprong de snaar....ploep....in het meer. Een nieuwe snaar was geen probleem, maar amper erom gelegd en een klein stukje gemaaid begonnen de problemen met het inhouden van de motor opnieuw.............

Toen hadden we het helemaal gehad en gingen we op zoek naar een nieuwe Bello. De vraag was of we weer voor een goedkope van een warenhuis zouden gaan of toch maar voor een iets duurdere bij "Ets" (Etablissement Robert in Rochechouart), de specialist hier in de buurt.


"Ets" had een mooie aanbieding, dus die hebben we maar meegenomen. Het is te hopen dat we er langer mee doen dan met de vorige, maar vooralsnog is Jan erg tevreden. De machine heeft meer 'power' en slaat dus minder snel af in hoger gras. Ook het snelstartsysteem lijkt wel te bevallen. Het enige minpuntje is dat je niet kunt maaien zonder de opvangbak, dat kon bij de oude wel. Dat betekent dat als het gras zo hoog staat als vorige week je iedere keer de bak moet legen. Misschien moeten we dus nog investeren in een mulching kit. Als we het gras wat korter kunnen houden is het probleem natuurlijk een stuk minder......


De oude Bello is inmiddels afgevoerd naar de déchetterie. Een blik op de machine in de kofferbak deed de beheerder grappen dat we voor reparatie op de verkeerde plek waren......en dat die Engelsen en Nederlanders hun machines veel te hard lieten werken.................

Het liedje uit Ja Zuster Nee Zuster vind je hier

4 opmerkingen:

  1. Je moest eigenlijk een lawnbott aanschaffen :-) En een mulching kit is wat mij betreft onontbeerlijk. Niks zo irriterend als moeten stoppen met maaien omdat de zak vol is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die maaimachines, je wordt er niet vrolijk van, altijd wat. Wij hadden een Honda, hartstikke duur, toch was er altijd wat mee. Vooral wanneer je veel rotsstenen in de grond hebt waar het mes tegenaan slaat.
    Maar jullie zijn weer lekker buiten bezig en het zal er weer mooi uitzien. Ik heb net thee gedronken op het balkon van drie bij twee meter. gr.,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben bang dat de lawnbott in een van de vele hobbels verdwijnt en er nooit meer uitkomt....LOL, of 'ploemp' doet in een van de twee meren......PLONS.

    Tot afgelopen jaar deed ons goedkope exemplaar het best wel goed. Jan is erg handig dus kon eigenlijk steeds de mankementen wel repareren. Maar kennelijk was 10 jaar toch echt wel de tax voor dat ding. Dit is een VIKING, zo'n stoere Noorman zal het toch wel een poosje uithouden?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je ´m maar niet uitscheldt en lief vor ´m bent! Ik bedoel de Viking....

    BeantwoordenVerwijderen